Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Upitan za izjavu Davidovića, Vučić je rekao da su to suviše krupne reči, koje se ne smeju izgovarati na taj način, jer niko ne sme da se igra sa tim.

- On može da govori šta hoće, ali nije on to govorio zbog sebe, već je velika nervoza i ne samo zbog izbora u Nikšiću, u šta ne želim da se mešam. Ali, nervozan je, jer Srbija neuporedivo brže napreduje od svih u regionu. U tome je koren problema svega sa čim se suočava zemlja, ali neretko i ja lično - rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio vladiki Joanikiju, koji je, kaže, pokazao ljudskost i korektnost, jer zna kakva je to besmislica.

- To je toliko glupo, besmisleno...Ali, nije prvi put - konstatovao je predsednik.

U tom smislu, naveo je da ga već više od dve godine krive, direktno ili indirektno, za ubistvo Olivera Ivanovića, iako je, kaže bez obzira na političke razlike, bio sa njim bliži, nego neki drugi.

- Ali, slušate kako neko optužuje šefa drzave za najluđe stvari… Koliko su govorili da je Radojičić sigurni ubica, a da sam ja naredio.. i sada, kada Priština ukida optužnicuu, svi ćute.Chute, jer je laž postala glavni metod političkog delovanja onih koji bi da ruše ne mene, jer ja sam metafora, već Srbiju - poručio je predsednik.

On je istakao da Srbija u poslednjih nekoliko godina značajno brže napreduje nego druge zemlje u regionu, dok od svetskih zvaničnika češće čuje da Srbije ne sme da štrči, jer je potreban balans…

Kao dokaz da Srbija napreduje, navodi da je naša zemlja pre pet godina bila četvrta u regionu po visini plata, a danas je ubedljivo prva, za značajno nižim javnim dugom od, primera radi, Crne Gore.

- Kada sve to vidite, uz to da smo prvi u vakcinaciiji, da gradimo najviše puteva, pruga, bolnica… Kome je u interesu da to bude tako? Nikome.. Da li ste čuli nekoga od stranaca po emitovanju "Dare iz Jasenovca" da je rekao da je važno da se vidi stradanje srpskog naroda... Zar to nije čudno? - upitao je Vučić.

I to što je iz jednog njegovog nedavnog intervjua najviše pažnje privuklo šta je rekao o istarskom vinu, ističe, samo je sakrilo da njih nije "zabolela" Malvazija, već što se čulo o jednom pogrom, o tome da je njegov deda ubijen samo zato što je bio Srbin, da su sve kuće Vučića spaljene u poslednjem ratu…

- Ne da su Vučići nekome nešto spalili. I kako onda da objasnite da je Vučić zločinac? Nije to slika koju ćete lako da prikažete - rekao je Vučić.

Onda je, ukazuje, najlakše voditi kampanju sa svih strana, jer je važno da se Srbija zaustavi.

- Srbija mora da bude skromna i ponizna, ne može da bude ta koja će da deli vackine, da bude uspešnija… Kao da smo baždareni da uvek budemo primaoci pomoći, nesposobni da nam zemlja ide napred, da ne štrčimo, jer ako štrčimo - "ode glava" u političkom smislu - rekao je Vučić.

Cilj svih napada je, ponavlja, rušiti Srbiju na više frontova, vratiti je u devedesete, dvehiljadite, da ponovo ode na gubitnički kolosek, da ne razmišlja o tome da bude snažnija i jača.

- To su ključni razlozi za sve priče - zaključio je Vučić.

Pročitajte još:

Komentari (5)

Ognjen

11.03.2021 10:16

Samo napred, nema više destabilizacije Srbije!

Nikola

11.03.2021 10:51

Uvek je Srbija bila trn u oku drugima. Takav smo narod, nepokolebljiv i odlučan, najbolji u svakom aspektu. Optužuju Vučića oni koji nisu ni čuli za reč moral. Samo hrabro i odlučno, niko nije jači od države!!!

Boris

11.03.2021 10:54

Jaka i stabilna Srbija itekako mnogima smeta

Vera

11.03.2021 18:12

Cinjenica je da uspeh Srbije smeta mnogima ali mi cemo i dalje nastaviti svojim putem, putem napretka.

Jovana

12.03.2021 07:56

Uspeh nam ne praštaju.