NEZAUSTAVLJIVA VOJNA SILA DEMONSTRIRA SUROVU MOĆ! Vučić objavio snimak zbog kojeg drhte svi neprijatelji Srbije! (VIDEO)

Vežba je počela ispaljivanjem signalne rakete.

Na poligonu Orešac kod Vršca počela je oko 11 časova združena vojno-policijska taktička vežba sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021", kojoj prisustvruje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić je, nakon predaje raporta, pozdravio pripadnike vojske tradicionalnim pozdravom - Zdravo!

Vežba je počela ispaljivanjem signalne rakete.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Александар Вучић (@avucic)

Vežbi prisustvuju i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministri odbrane Nebojša Stefanović, unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije i MUP-a prikazaće obučcenost i spremnost za izvođenje protivterorističkih akcija i rešavanje talačkih situacija.

Cilj združene vežbe je da se pokaže odlučnost, uvežbanost sadejstvo, vatrene mogućnosti i spremnost vojske i policije da po naređenju vrhovne komandeodgovore na sve rizike i pretnje po bezbednost Republike Srbije.

Vežbu izvodi nešto više od 200 pripadnika 72. Brigade za specijalne operacije, delovi 63. Padobranske brigade, helikopterska jedinica RV i PVO, te stotinak pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i helikopterske jedinice MUP-a.

Vežba ima pet segmenata tokom kojih će bezbednosne snage dejstvom iz vazduha, sa kopna i na vodi uz upotrebu osam helikoptera, 22 oklopna borbena vozila "Miloš" i hamer, sedam desantnih čamaca tri sistema bespilotnih jedinica i antidron sistema združenim snagama neitralisati teroriste i rešiti talačku krizu.

Tema vežbe je neutralizacija terorističke grupe koja je napala farmaceutsku industriju u Vršcu i evakuisala se u rejon Orešca.

Vojne i policijske snage će nakon toga demonstrirati oslobađanje taoca iz autobusa koji su teroristi poveli sa sobom.

Inače, združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021" biće održana danas na poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade", u prisuštvu predsednika Vučića.

Učestvuje ukupno oko 1.500 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice MUP-a.

U završnici zajedničke vežbe danas će više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na dva poligona prikazati deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.

 • Korisnik: Vlada
  17/04/2021 - 20:17
  Zahvaljujući Vučiću Srbija je danas lider regiona po medicinskoj spremi kao i vojnojm i policijskom kadru
 • Korisnik: Ana
  17/04/2021 - 19:50
  Opremljena morednom tehnikom i borbenim naoruzanjem Vojska Srbije je sposobna da brani svoje granice i svoju slobodu.
 • Korisnik: dule
  17/04/2021 - 19:17
  Svako ce dobro razmisliti pre nego sto odluci da povuce neki potez koji bi ugrozio bezbednost nase drzave. Vezba je pokazala de su vojska i policija besprekorno pripremljeni i da raspolazu najmodernijim naoruzanjem.
 • Korisnik: Marija
  17/04/2021 - 19:11
  Srbija više nije neko ko ima slabu vojsku, već je naša vojska jaka i snažna.
 • Korisnik: anja
  17/04/2021 - 19:06
  Danas ce nasi gradjani imati priliku da se na prikazu takticke vezbe uvere u spremnost, snagu i sposobnost srpske vojske i policije.Slobodno mozemo da kazemo da imamo cime da se ponosimo i da su oni garant mirnog sna svih nas.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA