ANA BRNABIĆ ZADALA TEŽAK UDARAC ĐUKANOVIĆU Zbog lažnih kleveta crnogorskog diktatora, iz Beograda stigla pisana izjava!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da se Srbija ni na koji način ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Ana Brnabić, Milo Đukanović
Ana Brnabić, Milo Đukanović, Foto: Alo

Ona je rekla i da oseća potrebu kao premijerka da reaguje na tvrdnje koje je izneo predsednik te zemlje Milo Đukanović.

Milo Đukanović je izjavio da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i aktuelna politika Srbije "pokazali vrlo problematične intencije" prema Crnoj Gori i da od donošenja Zakona o slobodi veroispovesti, od decembra, postoji jaka medijsko-politička agresija iz Beograda, "od svih".

U pisanoj izjavi, Brnabićeva je ocenila je u pitanju pokušaj političke obmane koju Đukanović koristi "kako bi objasnio uzroke izbornog rezultata njegove stranke".

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Printscreen

"Aleksandar Vučić je u proteklih osam godina manje puta pomenuo Crnu Goru i Mila Đukanovića nego što je Đukanović samo u ovom jednom intervjuu pomenuo Srbiju i Vučića, i to svaki put, kao i toliko puta ranije, u negativnom kontekstu", naglasila je Brnabićeva.

ANKETA: DA LI MILO ODLAZI SA POLITIČKE SCENE?

Ukupan broj glasova: 277

  • DA: 74% (206)
  • NE: 26% (71)

Istakla je da je činjenica koju Đukanović ne može da spori da se Srbija se ni na koji način ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore i da nije uticala na izborni proces u toj zemlji.

"Nema govora o tome da je Crna Gora na bilo koji način ugrožena od strane Srbije, i više je nego jasno da je Đukanović zarobljen u političkim frazama koje je godinama koristio kako bi lažnim pričama o ugroženosti Crne Gore sticao političke poene umesto da se fokusira na stvarne potrebe i probleme svojih građana", ocenila je Brnabićeva.

Navela je da Srbija želi najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom i svim zemljama u regionu te da je posvećena izgradnji stabilnog, povezanog i sigurnog Balkana.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: Tanjug

"Upravo je to razlog zbog kojeg je Vučić pokrenuo incijativu 'malog Šengena' kako bi zemlje regiona ekonomski sarađivale u interesu svih građana. To je najbolja odbrana od svih politika i političara koji ne mogu da iskorače iz devedesetih godina prošlog veka", rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je odnos prema toj incijativi koju Crna Gora do danas nije prihvatila, jasno oslikava ko je posvećen pitanjima zajedničke budućnosti, a ko svoju političku poziciju gradi na problemima iz prošlosti.

"Srbija spremno pruža ruku svakoj ideji koja će dovesti do poboljšanja životnog standarda, otvaranja novih radnih mesta, izgradnji izvesnije i sigurnije budućnosti za sve gradjane ovog našeg dela Evrope, u nadi da ćemo svi vrlo brzo postati članovi EU. To je ono što želim da poručim Đukanoviću, građanima Crne Gore i građanima Srbije", naglasila je ona.

Povezane vesti