Zorana Mihajlović, Tomislav Momirović
Instagram
Zorana Mihajlović, Tomislav Momirović

Instagram

Zorana Mihajlović, Tomislav Momirović, Foto: Instagram

Sa osmehom na licu i srdačnim rečima 2. novembra Zorana Mihajlović predala je svoj dotadašnji resor Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavu Momiroviću. Posebno je istakla da svom kolegi ostavlja „uređen, efikasan i poštovan sektor, kako u zemlji, tako i na međunarodnom planu“.

Međutim, kako saznajemo, Momirovića je po dolasku na posao narednog dana, a posle te tople dobrodošlice sačekao hladan tuš! Ispostavilo se da je Mihajlovićeva sa sobom povela veliki broj zaposlenih u tom ministarstvu, o čemu nije obavestila svog naslednika, ali i da je u Ministarstvo energetike prevezla gotovo sve bolje automobile, pa su njemu ostale samo krntije...

- Osim svojih najbližih saradnika, ona je povukla za sobom i radnike iz Ministarstva, čak i dispečera, samo što nije i kafe kuvaricu. To je bio prvi šok za Momirovića, kadrovske rupe, a onda je usledio drugi - desetkovan vozni park, bukvalno mu je ostavila samo par loših automobila, svaki koji je valjao oterala je u novi resor - navodi naš izvor.

Preporučujemo:

U nizu saradnika koje je ministarka prenela iz Ministarstva građevinarstva u Ministarstvo rudarstva i energetike, kako smo pisali, nalazi se Miodrag Poledica, koji je u februaru ove godine hapšen zbog sumnje da je zloupotrebio položaj u poslovima javnih nabavki. Poledica će u Ministarstvu energetike obavljati funkciju državnog sekretara, a na istoj poziciji bio je i u resoru građevinarstva i infrastrukture.

Osim Poledice, iz Ministarstva građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja u Ministarstvo energetike prešla je i Jovanka Atanacković, koja će u novom resoru obavljati funkciju v.d. pomoćnice ministarke. Na istu funkciju imenovan je i Zoran Ilić, kao i Zoran Pavlović.
Na funkciju v.d. sekretara u Ministarstvu energetike postavljena je Maja Matija Ristić, koja je bila sekretarka u Ministarstvu građevinarstva.

Posvađala se s kim je stigla

„Alo!“ je pre nekoliko dana pisao da se ministarka Mihajlović za mesec dana, od kada je formirana Vlada, nije posvađala samo sa kim nije stigla.

- Već na drugoj sednici Vlade pokušala je da isprovocira premijerku i posvađa se sa njom, na trećoj joj je to pošlo za rukom. Osim sa Anom, uspela je već da se posvađa i sa Majom Gojković, ali ni to nije ništa neobično, jer se nisu dobro slagale ni kada je Maja bila na čelu Skupštine. Neobično je pak što je odmah počela da pecka i druge novoizabrane ministre iz redova svoje stranke, suptilno im nabijajući na nos da je ona u Vladi najduže, da se sigurno u sve bolje razume od njih. Jedan novi ministar dodelio joj je nadimak svađalica Zoka, ali to njoj uopšte ne smeta, naprotiv smešno joj je... - ispričao je naš izvor iz Vlade.

Pročitajte još:

Komentari (17)

Dr Miggyy

02.12.2020 07:28

Da nije Zoka to što jeste, a nije glupa. Ona od 2008. godine formira kabinet i kadar pa da ga sada ostavi mlađem i neiskusnom kolegi. Vozila takođe je uzewla, a ostavila krntije, polako i kolega će se naučiti. Čudo da ministarka nije odnela i kabinet koga je sredila pre godinu dana, a preselila se u Grdelici da prati, ko bajagi, radove na samo rušeće klizajuće deonice autoputa. Ona čak i ne prima platu iz ministarstva već sa Medatrend univerziteta, gde je nenadmašna profesorica..

Avatar

02.12.2020 07:57

Kao da je iz jedne svoje privatne firme, uskočila u drugu svoju privatnu firmu.Sa sve svojom svitom.

Ris

02.12.2020 07:57

A kukaju na Đilasa.

kole

02.12.2020 14:33

@Ris - ista go...

Sale

02.12.2020 07:58

hapsite to

lili

02.12.2020 08:41

Zaboga, da li u ovoj zemlji ima uopšte poštenih na vrhu? Šta se to dešava sa nama? Da li je sebičnost, grabežljibost, bahatost, nadmenost, samoživost, drskost, postalo sastavni deo svakog od njih? Koristoljublvost do koske... Dotakli smo dno, nema dalje....

Ruma

02.12.2020 15:47

@lili - E da smo mi dotakli dno bilol bi jos I neke nade za nas,Ali mi smo dno probili I ostali bez ikakve nade, jer njihovoj bahatosti se za sada me vidi kraj.

RumaRuma

02.12.2020 17:07

@lili - Kako si sve to video sa dna ...ili nas lazes da smo mi na dnu a ti na vrhu...

savko

02.12.2020 08:45

tomo momo zoka je majstor za sve vadi ruke iz djepova pitaj starije bice dobro

Rodjo

02.12.2020 09:30

Ne znam cemu ljutnja, zdravo je da se provetri malo ministarstvo.

ono

02.12.2020 09:53

Posebno ne simpatična osoba, koja je povukla sa sobom u novo ministranstvo sve osobe koje znaju njene mahinacije i muljanja. Ne znam zašto je trpi AV jer ruši kredibilitet vlade i bruka je.

Cvecka

02.12.2020 10:30

Pustite vi Zoranu! Da ne valja davno bi je Vucic sklonio. A to sto se svadja znaci da ne trpi neradnike i na tome joj svaka cast!!!

lav

02.12.2020 13:10

@Cvecka - CVEĆKA ti si jadni bot. Ona je Američki čovek, koji tajno uzima srpski novac.

Bane

02.12.2020 15:27

@Cvecka - Vučić bi je sklonio, ali ne sme od američkog ambasadora, kome odgovara ta dinkićeva štetuočina.

Miki

02.12.2020 12:00

Dobro da ista funkcionise za njih nema zakona nedodirljivi su rade sta oce kao da im je privatna svojina a narod sve siromasniji

Veki

02.12.2020 14:31

Pa ovom tata i mama kupili ministarsko mesto, tako da mu besna kola ne trebaju ima svoja. Bolja su od drzavnih. A naravno da svako ima svoju ekipu za muljanje.

Max

02.12.2020 15:00

Kazem od kad se pojavila u politic;ZLO od žene