Dritan Abazović
EPA
Dritan Abazović

EPA

Dritan Abazović, Foto: EPA

Epilog poslednjeg kriminalog obracuna, u kojem je ubijen Zoran Ašanin u Mojkovcu, je hašenje osumnjičenog za to ubistvo i saučesnika i saznanje policije da su pripadnici kavačkog kriminalnnog klana planirale da ubiju i potpredsednika vlade Dritana Abazovića, zbog nedavnog hapšenja jednog od njihovih navodnih šefova Slobodana Kašćelana.

Abazovića od juče čuvaju specijalci, a sve u vezi sa ovim kriminalnim obračunom i pretnjama njemu nije želeo da komentariše, pišu podgoričke Vijesti.

List piše da je u delu navodne presretnute komunikacije, policija došla do saznanja da je uhapšeni Goran Pantović (43) u razgovoru sa jednim pripadnikom kavačkog kriminalnog klana rekao: "Kad ubijem (Zorana) Ašanina, onda ćemo završiti i (Dritana) Abazovića jer nam je uhapsio šefa".

Ta komunikacija je, navodi se, u posedu policije, plan za likvidaciju Abazovića inspektorima je navodno priznao i jedan od uhapšenih iz te organizacije.

Pantović, osumnjičen za ubistvo Ašanina (65) u Mojkovcu, uhapšen je juče.

Vijestima je rečeno da je pomoćnik direktora UP za borbu protiv organizovanog kriminala, o tom slučaju obavestio premijera, ministra policije i šefa ANB-a. Sa činjenicama je upoznat i Evropol.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, nakon informacije o mogućoj ugroženosti koordinatora bezbednosnih službi, Abazović je u nedelju ekspresno dislociran iz Herceg Novog gde je boravio u službenoj poseti.

Zoran Ašanin

Facebook

Zoran Ašanin, Foto: Facebook

Novljanin Goran Pantović nije juče pred višom tužiteljkom Milicom Rmandić želeo da priča o ubistvu Ašanina.

Tužiteljka Rmandić kazala je Vijestima da se osumnjičeni branio ćutanjem, nakon čega mu je odredila zadržavanje.

Pritvor je određen i Mokovčaninu Velimiru Ljujiću (66), osumnjičenom da je Pantoviću pomagao nakon ubistva.

On je u Višem državnom tužilaštvu tvrdio da ne zna ništa o likvidaciji sugrađanina i da je Pantovića samo odvezao do bjelopoljskog sela Žari.

Osumnjičeni za ubistvo vlasnika mojkovačkog motela “Krstac” uhapšen je u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Kovren.

Zbog informacije da kavčani planiraju likvidaciju potpredsjednika lade, Abazovića od nedelje čuvaju specijalci naoružani dugim cevima, a njegovo obezbeđenje zadužilo je blindirani automobil.

Podgorički dnevnik podseća da je Abazoviću kavački kriminalni klan pretio i nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, nakon što je odbio da se sasane sa njima.