Zabili Milu nož u leđa! Đukanović je upravo doživeo najveći poraz posle izbora

Predstavnik Albanske liste nije odbacio mogućnost ulaska u novu Vladu Crne Gore

Crna Gora, Milo Đukanović, izbori
Crna Gora, Milo Đukanović, izbori, Foto: Tanjug/AP

Predstavnik Albanske liste Genci Nimanbegu izjavio je da će odluku o učešću u novoj crnogorskoj vladi ta lista doneti kada vidi ko je mandatar.

On je u intervjuu za podgorički Dan rekao da je pravo pitanje da li nova vlada daje dovoljno garancija i da li im uliva poverenje da će biti ostvarena programska bliskost i da će biti omogućena realizacija njihovih programskih ciljeva dovoljna da uđu u tu vladu, prenosi CdM.

On je na optužbe pojedinih stranaka da je poslednja odbrana DPS-a rekao da nikada nije bio broj 41 u Skupštini.

- Ako šta branimo, to su demokratski principi i naša orijentacija ka evroatlantskim integracijama, ravnopravnost naroda i nediskriminacija, ekonomski razvoj i radna mesta, sekularna država i najbolji odnosi sa svim susedima Crne Gore, kako sa Kosovom, tako i sa Srbijom, Albanijom, Hrvatskom i BiH. To su stavovi oko kojih će se naša koaliciona lista tek izjašnjavati - rekao je on.

Prema njegovim rečima, od još nije dobio zvaničan poziv od trojne koalicije i istakao da manjinskim strankama, a posebno albanskim, stižu konfuzni pozivi za učestvovanje u novoj vladi.

- Svakako da je trenutno sa nepoznanicom čak i imena mandatara teško dati detaljniji odgovor na to pitanje. Svakako moram istaći da sam u nekoliko kontakata koje sam ostvario stekao veoma pozitivno mišljenje o dva lidera, gospodinu Zdravku Krivokapiću, a posebno o gospodinu Aleksi Bečiću. Nadam se da će mirotvorstvo koje je Krivokapić ostvario kod Demokratskog fronta i nekih novi članica tog saveza biti dugoročno i trajno, jer je tako nešto potrebno u Crnoj Gori - rekao je Nimanbegu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi