Crna Gora, Milo Đukanović, Crnogorci
Tanjug
Crna Gora, Milo Đukanović, Crnogorci

Tanjug

Crna Gora, Milo Đukanović, Crnogorci, Foto: Tanjug

Crna Gora i Albanija dele 146 kilometara granice od kojih južna granica ide rekom Bojanom do Jadranskog mora.

Crnogorska vlada uputila je protest Albaniji zbog ekološkog incidenra u pograničnom vodotoku reke Bojane kojom već desetak dana sa albanske na crnogorsku stranu obale stižu leševi pernatih životinja i stoke.

- Crnogorska strana je u obavezi da o svemu obavesti svoje međunarodne partnere, što će da bude urađeno u hitnom službenom postupku - saopšteno je iz crnogorske vlade.

Crna Gora i Albanija dele 146 kilometara granice od kojih južna granica ide rekom Bojanom do Jadranskog mora.

Od 30. septembra na više lokacija uzvodno uz obalu reke Bojane meštani su pronašli veću količinu plastičnih lesa sa uginulim životinjama kao i leševe krava i svinja.

Predsednik izašao pred kamere albanske televizije i stao mu na put jednom za svagda! Priština pognula glavu nakon ovih reči!

Sve je na nama, naši odnosi i naša budućnost je na nama, rekao je Vučić Sve je na nama Srbima i Albancima, i naši odnosi i naša budućnost - izbor da li ćemo da prihvatimo kompromisno rešenje ili ćemo da uništavamo i sebe i jedni druge, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u intervjuu za albansku TV Klan.

Crnogorska uprava za bezbednost hrane je nakon obilaska terena utvrdila da je reč o prekograničnom problemu i "da su uginule životinje poreklom iz susedne Albanije, s obzirom na to da u širem području na crnogorskoj strani nema farmi".

Pročitajte još:

Nakon laboratorijske analize uginule peradi potvrđena je prisutnost salmonele.

Crna Gora navodi da ekološki incidenti ugrožavaju imidž Ulcinja kao prestižne turističke destinacije.

BONUS VIDEO: Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare