Amfilohije
E-Stock

Posmrtni ostaci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija izneti su danas iz Kliničkog centra Podgorica i preneti na Cetinje.

Iznošenje posmrtnih ostataka iz bolnice, ispratilo je nekoliko desetina sveštenih lica i uplakanih vernika.

- Istog dana u 13 časova biće svečani ispraćaj zemnih ostataka Mitropolita Amfilohija iz Cetinjskog Manastira za Podgoricu gde će biti molitveno dočekane u 14 časova u Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. U Hramu će biti sve do nedelje, 1. novembra, kada će se služiti Sveta arhijerejska zaupokojena Liturgija kojom će načalstvovati Njegova Svetost patrijarh Irinej sa više arhijereja naše i drugih pomjesnih Crkava. Nakon Liturgije će biti služeno opijelo i obavljena sahrana - saopšteno je ranije iz MCP.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije umro je jutros u kliničkom centru u Podgorici, a biće sahranjen u nedelju nakon liturgije u Hramu Hrista spasitelja u Podgorici.

- U petak 30. oktobra 2020 godine u 8:20 časova, u Кliničko Bolničkom Centru Crne Gore, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko- Primorski i Egzarh svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije - navedeno je jutros na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Posmrtni ostaci mitropolita Amfilohija preneti na Cetinje

Povodom smrti arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija zvona svih pravoslavnih hramova u Crnoj Gori, sve do sahrane, zvonice u 10, 12 i 16 casova, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska. Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić je ranije danas na svom Tviter nalogu pozvao odlazeću crnogorsku vladu da povodom smrti mitropolita Amfilohija proglasi dan žalosti.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Aca

30.10.2020 20:52

Cekaj malo, zar on nije umro od korone? Obzirom da je bio zarazen smrtonosnim virusom ne bi smeli ljudi da ga dodiruju a i sanduk bi morao biti zatvoren. U svako postovanje prema preminulom, laka mu crna zemlja i hvala za sve! ???