Bakir Izetbegović
AP/Darko Vojinović
Bakir Izetbegović

Alo!/Marko Đoković

Bakir Izetbegović, Foto: Alo!/Marko Đoković

"Izetbegovićeve pretnje ukidanjem mehanizma legitimnog predstavljanja predstavljaju otvorenu agresiju na BiH. Sada je jasno da SDA i Bakir Izetbegović otvoreno izražavaju svoju privrženost politici raspada BiH kao zajednice tri ravnopravna naroda", navodi se u saopštenju kluba hrvatskog izaslanika.

Poruke Bakira Izetbegovića upoređivane su sa potezima Slobodana Miloševića tokom raspada bivše Jugoslavije kroz „antibirokratsku jogurt revoluciju“. Pozvali su predstavnike međunarodne zajednice, posebno Evropske unije, da se izjasne i zaustave "otvorenu političku agresiju na BiH".

U odvojenoj reakciji, predsednik Federacije BiH Marinko Čavara ocenio je da je bošnjačka politika izložena nametanjem Željka Komšića, za kojeg hrvatske stranke u BiH tvrde da je bošnjački politički projekat.

Pročitajte još:

Komentari (3)

Uroš

11.09.2020 17:41

Hrvati su sami krivi zato što nisu tražili svoj entitet. Uvek su bili protiv Srba i to im se osvetilo.

mare

11.09.2020 18:49

I hrvati imaju svog Bogića Bogićevića.buxep

Sparta

11.09.2020 20:24

Haha, eto vam braća Turci.. Šta vam rade.. Sve u svemu ovo je potpuno nakaradna i sklepana BiH gdje su 3 naroda natjerana kao u neki zajednicki suzivot !!! Smijesno !!! Mi Srbi, pa i Hrvati trebamo sto pre svako na svoju stranu. FBiH da podjele turci i hrvati i to je to. Ovo sto bake priča je uvod u novi gradjanski rat sa nesagledivim posledicama po citav Balkan !!!! Naravno, Bake zaboravlja da ce HR drzava braniti vojno hrvate u BiH !!! Na kraju ce muslimani biti najveci i totalni gubitnici !!!