Boris Milošević: Pomoć za Baniju je i dalje potrebna
alo.rs
Zemljotres, Hrvatska
Zemljotres, Hrvatska, Foto: AP Photo

"Kontejnerska naselja su zapravo najbolje privremeno rešenje jer imaju najbolju infrastrukturu, niskonaponsku mrežu, vodovod, odvodnju, internet, ali nastojali smo i da ljudi ostanu u svojim selima, zaseocima, blizu svojih porušenih kuća, što stvara, naravno, određene izazove", rekao je potpredsednik Milošević.

Dodao je kako je potres ogolio i potencirao brojne probleme koji su postojali i pre potresa, poput depopulacije, lošeg održavanja puteva i nedostatka vodovodne mreže. Mnoga naselja još nemaju vodu. Milošević je rekao da je to veliki problem.

"Krenuli smo u realizaciju projekata vodovodne mreže za projekte za koje postoji dokumentacija", rekao je Milošević, dodavši kako se bunari nisu mogli krenuti čistiti jer svaki jači potres zamuti vodu.

"Sad se krenulo jače u sanaciju bunara", rekao je.

Milošević je naveo i da je podneseno više od 6.000 zahteva za obnovu te da bi u aprilu krenula sanacija nekonstrukcijskih elemenata na porodičnim kućama.

Potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević se još jednom svima zahvalio na pomoći i apelovao na sve da ne zaborave Baniju.