Policija, rotacija, sirene
Alo.rs/M. Š.
Policija, rotacija, sirene

Alo.rs/M. Š.

Policija, rotacija, sirene, Foto: Alo.rs/M. Š.

Crnogorska policija ispituje da li je Dalibor Daba Tomović (46), koji se dovodio u vezu sa škaljarskim klanom, a koji je u nedelju uveče pronađen mrtav u iznajmljenom automobilu na napuštenom parkingu u Kotoru, izvršio samoubistvo, kako se to u prvom trenutku verovalo, ili je ubijen.

Prema rečima našeg izvora, telo je poslato na obdukciju, a sumnju u to da se Tomović ubio probudila su dva saznanja.

- Jedno je da se on pre smrti navodno sreo sa pripadnikom kavačkog klana, a druga je da su inspektori prilikom uviđaja našli dve čaure - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Rana na glavi

Kako su pisali crnogorski mediji, Tomović je s prostrelnom ranom na glavi pronađen u parkiranom autu, a policiju su pozvali građani. Tomović je, kako je ranije pisano, bio blizak pokojnom Igoru Dedoviću i "škaljarcima".

- On je kobnog dana otišao na sastanak s muškarcem koji ga je pozvao i rekao mu da dođe na napušteni parking na obodu grada. Tomović se tamo uputio kolima iz rentakar agencije, a postoje indicije da je osoba s kojom je trebalo da se sretne zapravo pripadnik suprotstavljenog kavačkog klana - navodi sagovornik.

Kako dodaje, prilikom uviđaja su nađene dve čaure, pa se ispituje da li je moguće da je Tomović ispalio u sebe dva hica iz pištolja.

- Proverava se da li je iz pištolja, koji je nađen kraj tela, pucano dva puta, kao i da li je sam Tomović mogao dva puta da povuče obarač - objašnjava izvor.

Ime Dalibora Tomovića u medijima se prvi put pojavilo 2016, kada je vraćen u Crnu Goru sa beogradskog aerodroma zbog veza s kriminalnim grupama.

- On je tada označen kao bezbednosno interesantna osoba i nalazio se na spisku ljudi kojima je zabranjen ulaz u Srbiju - kaže izvor.

Pretresali mu stan

Mediji navode da je Tomovićev stan pretresan 2017, u isto vreme kada je policija Crne Gore češljala i nekretnine Igora Dedovića, koji je sa Stevanom Stamatovićem ubijen 19. januara 2020. u restoranu u Atini. Nakon hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čija se grupa smatrala ekspoziturom kavačkog klana u Beogradu, pojavile su se priče da je Velja Nevolja za vreme likvidacije u Atini navodno bio u Grčkoj.

"Škaljarac" ostavio pismo i izvršio samoubistvo u zatvoru u BiH

Saša Vidović, pripadnik škaljarskog klana, koji je izdržavao kaznu u KPZ Foča u BiH, obesio se na dan svoje krsne slave i ostavio oproštajno pismo. On je, da podsetimo, bio osuđen na 19 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu u oktobru 2016.

Komentari (1)

Putin R.S

12.04.2021 23:53

Pa pucao je sebi dva puta u glavu, posto je policija rekla da je samoubistvo. Misterija je sada da li je samoubistvo izvrseno iz zasede ili ne.