Dragana Jeckov
Printscreen
Dragana Jeckov

Printscreen

Dragana Jeckov, Foto: Printscreen

Dragana Jeckov potpredsednica SDSS-a i nosilac izborne liste u Vukovarsko-sremskoj županiji ističe značaj predstojećih lokalnih izbora za srpsku zajednicu “Važno je da zadržimo vlast u općinama u kojima smo započeli važne projekte kako bismo našim građanima obezbedili sigurniju i bolju ekonomsku budućnost, ali je isto tako važno da učestvujemo u formiranju vlasti u većim gradskim sredinama.” ističe Jeckov.

“Za nas kao nacionalnu srpsku stranku u hrvatskoj osvajanje mesta dogradonačelnika iz redova srpskog naroda u gradu Vukovaru je apsolutni prioritet kao i učestvovanje u budućoj gradskoj vlasti kako bismo mogli realizovati ekonomske, kulturne i druge projekte od najvećeg interesa za srpsku zajednicu”.

“Svedoci smo velikom broju incidenata na nacionalnoj osnovi koji se događaju uglavnom samo zbog toga što je neko Srbin za što držimo politički odgovornim desne stranke u hrvatskoj. Nadamo se da će mržnja i netrepeljivost napokon prestati i da ćemo zajedno sa predstavnicima hrvatskog naroda moći graditi bolju atmosferu suživota za sve ljude bez obzira na njihovu naciju i veru”.

“Biti ćemo posvećeni boljoj saradnji sa Republikom Srbijom i ako smo svesni da ovo nisu nacionalni izbori ali smatramo da se kroz konkretne projekte u sredinama gde žive Srbi u Republici Hrvatskoj ova saradnja najbolje može realizirati. Da bismo implementirali zajedničke projekte sa Srbijom važno je da naši ljudi budu izabrani u sredinama u kojima Srbi žive.”