SKANDAL Đukanović udario na Vučića, ovom sramnom izjavom pokušao da isprovocira srpskog predsednika

Možda zaista žele da sprže Crnu Goru, poručio je Đukanović.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: EPA/TOMS KALNINS

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da nova vlast tezom o sprženoj zemlji pokušava da se zaštiti od pitanja šta oni rade na planu unapređenja ekonomskog razvoja Crne Gore.

- Kod nove vlasti imamo manjak vizije i manjak kapaciteta da se ta vizija implementira. Ona je za pet meseci mogla bar pripremiti budžet za 2021. godinu. Plašim se da je reč o projekciji kakva će biti Crna Gora, kazao je Đukanović, navodeći da ga potezi nove vlasti povlače na ideju da će Crna Gora biti "spržena zemlja".

- Možda je zaista reč o projekciji. Možda zaista žele da sprže Crnu Goru, poručio je Đukanović.

Milo Đukanović izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o dešavanjamima u Crnoj Gori prokomentarisao je da se radi o "samosažaljivom prenemaganju srpskog predsednika ".

- Tragikomično je kada neko ko očigledno preuzima na sebe odgovornost i autorstvo za bujanje velikosrpskog nacionalizma da adresira Crnoj Gori. Pokušajmo da se setimo jedne štete i žrtve koje je crnogorski nacionalizam proizveo. Jasno je koliko je proizveo velikosrpski nacionalizam. Srbiju poistovećuje sa velikosrpskim nacionalizmom - kazao je Đukanović odgovarajući na novinarska pitanja u Privrednoj komori Crne Gore, ocenjujući "da imamo direktnu izjavu predsednika Srbije koji se stavio u ulogu promotera velikosrpske politike."

- Ponovio je udbaške podmetačine o mojoj ulozi u toj priči. Diskredituju Mila lažima – beznadežno, jalovo. Komitski pokret povezuju sa mnom. Šta možete da očekuje od ministara u Srbiji? Očekujete od njih za koje nije problem porodica Zvicer, koji ne priznaju genocid u Srebrenici. Neke teze zvuče bedno da je i ovo moje pažnje previše, rekao je Đukanović.

Povezane vesti

 • Korisnik: Dragan
  22/04/2021 - 01:49
  Sve dok se Milo i Bakir takmiče u srbofobiji, znak je da zapad još nagrađuje srbomrsce.
 • Korisnik: ElezM
  21/04/2021 - 23:25
  Đukanović je isprovocirao pre svega sebe ovakvom izjavom šta reći za ovo čovek blato ostaje blato i tu nema popravke.
 • Korisnik: Ivana
  21/04/2021 - 22:08
  Milo Đukanović je najveći kriminalac na zapadnom Balkanu.
 • Korisnik: Zeljko
  21/04/2021 - 21:46
  Vučić ne pada na provokacije, posebno ne na jeftine Milove provokacije, ovo je jadno sa Milove strane.
 • Korisnik: Milena
  21/04/2021 - 21:16
  Predsednik Srbije nema vremena da se bavi ovakvim jeftinim provokacijama! Očigledno da mnogima ne odgovara što je Srbija postala jaka i sve samostalnija država!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA