MORE NARODA POD OSTROGOM! SUTRA JE VELIKI DAN! Hiljade vernika u svetinji uoči praznika Svetog Vasilija Ostroškog ČUDOTVORCA!

Brojne su grupe hodočasnika koji su pešaka došli iz raznih krajeva

Ostrog
Ostrog, Foto: Profimedia

U slavu Svetog Vasilija Ostroškog koji se slavi 12. maja reke vernika slivaju se od juče u ovu svetinju SPC u Crnoj Gori.

U ostrošku svetinju već od 11. maja pristižu hiljade vernika iz raznih krajeva sveta. Oni koji su stigli juče spavali su pod vedrim nebom, na platou ispred manastira. Neki u vrećana za spavanje, neki u šatorima.

Brojne su grupe hodočasnika koji su pešaka došli iz raznih krajeva Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, ali i grupe vernika koji se autobusima i automobilima slivaju pod Ostroške grede.

POSLE IZREČENE PRESUDE ZA "DRŽAVNI UDAR" Oglasile se ambasade SAD i Velike Britanije, pa objasnile da je Crna Gora njihova prćija

Na veliku radost, među sabranima je najviše omladine, koji, kao što je ranije govorio mitropolit Amfilohije, "kao pčelice grede ostroškim stranama ka Svetom Vasiliju, da celivaju njegove svete mošti i uzmu blagoslov od ostroškog čudotvorca".

Povezane vesti