ZAGREBAČKI VEČERNJI LIST Hrvati odali priznanje Vučiću: "Srbija je na vojnim lestvicama moći pretrčala Hrvatsku"

U Srbiji se na obilaznici oko Beograda prevrnuo vojni kamion s topničko-raketnim sustavom Pancir-S1. To je Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić nabavila iz Rusije prošle godine i time ojačala odbranu od letelica do 15 kilometara visine

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Instagram/printscreen

U Hrvatskoj ta vest nije pobudila interes, nije bilo zluradih komentara.

Cinik bi rekao, zato što se u Hrvatskoj takvo što ne može dogoditi jer Hrvatska ne poseduje ništa slično, dakle, njima se ništa slično ne može prevrnuti.

Večernji.hr
Večernjilist.hr, Foto: Printscreen

Kada je reč o vojnim nabavkama, u Hrvatskoj se Srbiji već duže ne podsmehuju, bez obzira na to što Vučić nabavlja oružje po sličnom sistemu kao što nabavlja i vakcine protiv korone. Odnosno, gde god neko proizvede cepivo, eto Vučića da ga nabavi.

I premda će vojni stručnjaci kritikovati njegove vojne nabavke, gdj on spaja teško spojive stvari poput kineskih naoružanih bespilotnih letelica, ruskog protivavionskog Pancira, bjeloruskih MiG-ova 29 i francuskog protivavionskog Mistrala, činjenica je da u poslednje tri-četiri godine Srbija vrlo ambiciozno obavlja važne vojne nabavke, udvostručuje vojno trošenje, što je rezultiralo time da je na lestvicama vojne moći pretrčala Hrvatsku, prenosi Večernji list.

Povezane vesti