CIRKUS U HRVATSKOJ Ministarka priča o deci, a političar joj se krevelji iza leđa (VIDEO)

Čačića je čekanje vidno naživciralo

Hrvatska
Hrvatska, Foto: Printscreen youtube

Kamere nekoliko hrvatskih televizija zabeležile su nesvakidašnju pojavu za vreme konferencije za medije koju je u petak na gradilištu u Sv. Iliji gde će u budućnosti niknuti Osnovna škola "Vladimir Nazor"

Dok je ministrarka nauke i obrazovanja Blaženka Divjak komentarisala preporuke da deca od 1. do 4. razreda u ponedeljak, 25. maja, treba da se vrate na nastavu u školama, varaždinski župan Radimir Čačić je stajao iza nje i pravio grimase.

"Škola je otvorena za sve i svi treba da odu u školu i to je jasna poruka od samoga početka", rekla je Divjak.

"Ali, jednako tako sam rekla da ovo nije redovna situacija. Vi još danas ne znate hoće li se škole na Braču otvoriti, ne znate jesu li osnivači osigurali prevoz za sve učenike skladno epidemiološkim merama. Takve informacije imamo. Imate roditelje koji su se izmestili, koji više nisu u Zagrebu zbog potresa. Kuda će oni poslati svoju decu? Moraju to rešiti", govorila je Divjak, a Čačić se smejao, klimao glavom i kolutao očima, pišu nezavisne.com.

Varaždinski župan je potom iz sakoa izvadio olovku i nešto zapisao na svoj dlan. Divjak je za to vreme objašnjavala zašto u škole ne mogu da se vrate svi učenici. Čačiću je u jednom trenutku prišla jedna žena i nešto mu rekla, na šta je on isplazio jezik te mlatarao dlanovima kao krilima. Divjak se na kraju svog objašnjenja rekla da se izvinjava Čačiću jer je morao "malo da čeka" da bi stao pred mikrofone medije.

Čačića je čekanje vidno naživciralo jer je pre samog prilaska mikrofonima nešto promrmljao sebi u bradu.

 

Povezane vesti