Milo Đukanović
EPA
Milo Đukanović

EPA

Milo Đukanović, Foto: EPA

Poput dukljanskih ideologa Milenka Perovića i Steva Vučinića i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, mošti Svetog Vasilija naziva - kostima! 

On je komentarišući reči vladike Atanasija Jevtića, da bi mošti Svetog Vasilija u slučaju najavljenih otimačina svetinja mogle biti prenete u Hercegovinu, kazao, da „ovo mora biti državno“, a mošti nazvao kostima.

„Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije, član Epsikopskog saveta SPC u Crnoj Gori, najavio je da ako ne budemo dovoljno poslušni, da će zavrgnuti kosti Svetog Vasilija Ostroškoga i odneti ih u Hercegovinu. E pa dakle, da se ne bi igrali sa Atanasijima, ovo mora biti državno“, kazao je Đukanović.

„Zavrgnuti kosti“, nova je kovanica Mila Đukanovića.

Njegova „terminologija“ se ne razlikuje od takođe, antipravoslavne terminologije „druga“ Steva Vučinića koji Sv. Vasilija Ostrošlog naziva “pokretnom imovinom” i “ljekovitim lešom”, ili „druga“ Milenka Perovića, koji je kazao da kad „svaki put kad SPC krene da nosa nečije kosti, nastaje ozbiljna opasnost“.

Komentari (1)

Samo Podsećam

04.02.2020 09:42

Poslednji put, kada je SPC nosila “kosti” - mošti, a to je bilo od 28.06.1988 do 06.09.1989 na relaciji Vrdnim (Nova Ravanica) -> Ćuprija (Ravanica) nije se dobro završilo za srbe. ———— https://ravanica.rs/o-manastiru/mosti-sv-kneza-lazara/