SADA JE SVE POZNATO Janez Janša otkrio sve detalje o "non-pejperu": Ceo Balkan sa nestrpljenjem je čekao ovu informaciju

Član Predsednišva BiH Šefik Džaferović danas je telefonom razgovarao sa premijerom Republike Slovenije Janezom Janšom.

Janez Janša
Janez Janša, Foto: EPA/Szilard Koszticsak

Telefonski razgovor je usledio na poziv premijera Republike Slovenije Janeza Janše, koji je obavestio člana Predsedništva BiH Džaferovića da ne postoji "non-pejper" koji bi se mogao dovesti u vezu sa Vladom Slovenije, a koji bi uključivao prekrajanje granica ili povredu teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, saopšteno je tokom dana iz Predsedništva BiH, prenosi portal "Klix".

Premijer Republike Slovenije Janša je kazao da Slovenija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i njen evroatlantski put, poštujući u potpunosti Dejtonski mirovni sporazum.

Tokom razgovora sagovornici su se dotakli i teme o budućem predsedavanju Slovenije Evropskom unijom, kao i o predstojećem Samitu Evropska unija – Zapadni Balkan, čiji će Slovenija biti domaćin, a čija bi glavna tema trebala biti ubrzanje integracije država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Priča o slovenskom "no-pejperu" koji tretira prekrajanja granica na Zapadnom Balkanu digla je veliku prašinu u regiji posljednjih dana.

Povezane vesti

  • Korisnik: boki
    16/04/2021 - 19:08
    vjerovatno Janša podržava i suverenitet Srbije
UČITAJ JOŠ KOMENTARA