"MOJNE MENI, PROFESORE!" Legenda protesta poručila Krivokapiću - Po cenu istrebljenja nećemo da braći tovarimo breme zvano genocid!

Mladi protivnik Milovog režima i junak protesta protiv Mila Đukanovića Milivoje Brdža Brković se oglasio juče na svom Fejsbuk profilu i ponovo poslao poruku premijeru Zdravku Krivokapiću

Milivoje Brković Brdža
Milivoje Brković Brdža, Foto: facebook.com

Njegovu objavu prenosima u celosti

Mojne meni profesore

Imajući u vidu da se profesor Krivokapić danas obratio narodu, sestrama i braći, i da u saopštenju se kaže da je odluku o smjeni Leposavića donio da bi nas (narod) sačuvao, prosto čovjek da zažali što nas taj čovjek nije vodio makar kroz balkanske ratove, a kasnije i kroz prvi i drugi svjetski rat đe smo imali najviša stradanja.

Kako objasniti nekom ko na sopstvenoj koži nije osjetio nepravdu, da je istina neprocjenjiva, a žrtva rado viđena mjera otpora i postojanja jednog Hristovog naroda.

Kako objasniti da mi ne želimo da se u naše ime našoj braći sa druge strane granice tovari breme zvano genocid. Ne želimo i nećemo po cijenu istrebljenja!

Zaboravili ste premijeru da mi pravoslavni u Crnoj Gori važimo za elitne Srbe i da ćemo svoje postojanje opravdati nesumnjivo kao preci, u zalog našim potomcima.

Kada govorite da ministri svoje lične stavove moraju zanemariti zbog opstanka vlade, podsjećam da isto važi i za Vas. Dakle, Vaši istupi u kojem jedan dan čestitate dan Republike Srpske, a drugi se izvinjavate, zatim čestitate „dan nezavisnosti" okupirane teritorije Kosova i Metohije, a drugi dan govorite da ga nikad ne bi priznali, jesu politikantski i nepromišljeni potezi. Držite do rezolucije o Srebrenici, ali ne i do rezolucije 12 44. Nedosledno!

Ako istinski želite da nas zaštitite kadrirajte sa manje DPS vojnika za početak. Očistite biračke spiskove, riješite pitanje državljanstva i stvorite uslove za prve fer izbore. Stvorite uslove za popis. Tužilački zakon i dalje čeka, ne zaboravite. Bavite se porijeklom imovine i kada krenete sa oporezivanjem, sa deblje strane od bogatih, a ne po sirotinji i penzionerima.Tako se štiti svoj narod!

Niste Vi mene birali za građanina, već ja Vas za premijera. Otuda i moje reagovanje!

Mladi bi odgovorili u duhu Spartanaca:
„Mojne meni profesore!"

Povezane vesti