Majka iz Bjelovara preko Fejsbuka slala snimke svoje gole desetogodišnje ćerke, a evo kako su manijaci uživali
alo.rs
kompjuter, laptop, društvene mreže
Foto: Shutterstock/FERNANDO MACIAS ROM

Advokati hrvatskog grada Bjelovara nedavno su podigli optužnicu protiv žene (38) i muškarca (55) zbog počinjenja sedam teških krivičnih dela polnog zlostavljanja i iskorišćavanja deteta.

Za svako od sedam dela preti im do petnaest godina zatvora.

- Terete ih da su od maja do decembra 2019. godine u jednom mestu i jednom gradu počinili navedena kaznena dela na štetu deteta. Advokati su predložili niz mera opreza protiv 55-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih dela - navode tužioci.

Kako javlja portal Danica.hr, optužena žena je s područja Bjelovara, a muškarac s područja Koprivnice.

Inspektori sumnjaju da je muškarac u maju i novembru 2019. godine, u cilju zadovoljenja polnog nagona, putem Fejsbuka, koristeći različite profile, zatražio od osumnjičene da mu pošalje sliku i videosnimak 10-godišnje ćerke bez odeće. Nesavesna majka je to i učinila, poslala je preko mesindžera fotografije i video zapise na kojima joj je ćerka obnažena, čime su počinjena kaznena dela iskorišćavanja dece za pornografiju.

Advokati su zatražili "međunarodnu pravnu pomoć SAD, tražeći od Fejsbuka pribavljanje identifikacijskih podataka i celokupan sadržaj komunikacije između profila kojima su se koristili osumnjičeni i osumnjičena". Kako bi se istraga u tom predmetu okončala te donela odluka o podizanju optužnice ili odbacivanju prijave, bilo je važno da Fejsbuk omogući uvid u profile osumnjičenih, navodi portal Danica. Fejsbuk je odgovorio na taj zahtev i ispostavilo se kako postoji više snimaka gole devojčice.

Pročitajte: