NE PADA IVER DALEKO OD KLADE Milanović brani ustaše i pljuje preklane srpske žrtve Jasenovca: Ma nije ih toliko ubijeno, eno u Beogradu snimaju loše filmove o tome! (VIDEO)

Milanović je umanjio broj žrtava, u stilu svih hrvatskih revizionista koji dobro znaju da je NDH nastala na srpskoj krvi i nesreći, a da je njena naslednica, današnja Hrvatska, nastala na etničkom čišćenju i suštinski predstavlja kontinuitet Pavelićeve tvorevine.

Zoran Milanović
Zoran Milanović, Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović otišao je u Spomen park Jasenovac kako bi odao poštu srpskim, jevrejskim i romskim žrtvama tog logora, povodom obeležavanja 76. godine proboja poslednjih zatvorenika u ovom logoru smrti.

Ipak, hrvatski predsednik nije izdržao da ne isprovocira, pa je svojim komentarom suštinski pljunuo na žrtve ustaških zločina, mada ništa bolje nije ni za očekivati od konvertita i potomaka zločinaca.

- To je bio ustaški logor, a ustaše su Hrvati, a kako sam i ja Hrvat i predsednik hrvatske države, ne možemo reći da nas se to ne tiče - rekao je Milanović.

Predsednik Hrvatske je dodao kako je "Ante Bakotić, komunista i partizan, poveo zatvorenike u proboj logora za ubijanje", kao i da Josip Broz "nikada nije dolazio u to mesto kontroverzi", što je, naravno, laž.

Milanović je potom umanjio broj žrtava, u stilu svih hrvatskih revizionista koji dobro znaju da je NDH nastala na srpskoj krvi i nesreći, a da je njena naslednica, današnja Hrvatska, nastala na etničkom čišćenju i suštinski predstavlja kontinuitet Pavelićeve tvorevine.

- Jedna strana preteruje da je tu ubijeno 700.000 ljudi, time čine štetu istini i srpskom narodu. Istina je da je brojka manja, ali jednako strašna. Ovde je ubijeno oko 100.000 ljudi. Gledamo sad i filmove u Beogradu, koji su loši filmovi. Mislim na Daru iz Jasenovca, koji je neuverljiv i loš. Nikako na zelenu granu s ovim mestom. Ja nisam doneo venac, nego ružu i kamenčić. Venci vrlo brzo postanu komunalni problem, a ne izraz pijeteta - kazao je Milanović.

Milanović je novinarima rekao da je u njegovoj delegaciji trebalo da bude i predstavnik antifašista, ali je izostao jer, kako je rekao, njegovo udruženje zavisi od milostinje premijera Andreja Plenkovića.

Osvrnuo se i na to što državni vrh nije položio zajednički venac.

- Žao mi je što nije došlo do zajedničkog obeležavanja. Državnik mora pokazati i ljutnju i bes, ne glumiti, a opet ne biti oportunista - kazao je Milanović.

Komemoracija je održana kao i prethodnih godina, osim prošle, u tri kolone. Vence su položili najpre premijer Andrej Plenković i predsednik parlamenta Gordan Jandroković, potom predsednik Milanović i najzad predstavnici jasenovačkih žrtava.

Uz Milanovića su i bivši predsednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović, kao i bivša predsednica Vlade Jadranka Kosor.

 • Korisnik: Komandant 1001
  22/04/2021 - 13:37
  Milanoviću, kako te bre nije sramota....zašto umanjuješ žrtve Jasenovca kada time uvećavaš svoj greh.
 • Korisnik: Milja
  22/04/2021 - 13:15
  Boze kakav "pacijent". Najveci mrzitelji su bivsi Srbi!!
 • Korisnik: Beograd
  22/04/2021 - 13:05
  On nevaspitano bez osnovne kulture pokatoličeno pseto, neka bolje ne dolazi da deli cvetice zajedno sa onom raspalom drtinom i onom pokatoličenom vešticom Kosor...Ti mučenici koji su tamo poklani trebaju mir... i ko si ti da brojis zrtve majku ti ustasku..
UČITAJ JOŠ KOMENTARA