NEKOLIKO DANA PRED IZBORE Milo se opušta u Herceg Novom, a dok ugostitelji strahuju od još jedne propale sezone, on ispija viski od 6.500 evra!

Nekoliko dana pred lokalne izbore u Herceg Novom, u ovom gradu se pojavio i predsednik Demokratske partije socijalista i predsednik Crne Gore, Milo Đukanović.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: Ilustracija

On je, zajedno bivšim ministrom poljoprivrede, Petrom Ivanovićem, kao i bivšim ministrom sporta Nikolom Janovićem, ali i pripadnicima obezbeđenja, prošetao šetališem na gradskom pristaništu Škver.

Ovo je tek drugi put da je Đukanović "sišao među građane".

Međutim, kasno se Đukanović setio svog naroda od koga se odavno otuđio i čije probleme više ne može ni da razume. Njegova realnost u kojoj već godinama živi je daleko od Crne Gore i daleko od njenog običnog građanina. Realnost predsednika Đukanovića je na egzotičnim destinacijama na jednoj od kojih je pre manje od mesec dana potrošio 27.000 dirhama (oko 6.500 eura) samo na ispijanje Makalan viskija u VIP klubu za specijalne goste. Godišnja članarina kojom se dobija samo prilika da se uđe u ovakve klubove košta 30.000 dirhama (preko 7.000 eura).

Bilo da je to Arts klub ili Klap ili restoran Kipriani, to su mesta gde je predsedniku Crne Gore komforno i gde je svoj na svome.

Herceg Novi
Herceg Novi, Foto: Profimedia

I dalje uverava svoje biznis partnere da će se povratiti i ponovo zauzdati celu Crnu Goru, te obezbediti “stabilnost” za njihove poslovne kombinacije. I dalje, naravno, obećava crnogorske pasoše belosvetskim biznismenima ovakvog i onakvog profila.

Izjavljuje predsednik Đukanović nedavno da prepoznaje izvesne “demokratske kapacitete” u Demokratama i građanskom pokretu URA slično kako ih je svojevremeno prepoznao kod Darka Pejovića i Pozitivne Crne Gore, pa postade Pejović ambasador u Kini. Da li će i oni kod predsednika Đukanovića prepoznati “demokratske kapacitete”, kako sugerišu izvesni centri moći, vreme će pokazati.

Očekuje predsednik Đukanović pismo sa one strane Atlantika koje menja sve, i koje kazuje da je ponovo baš on taj za Crnu Goru. Nada poslednja umire.

Realnost hercegnovske rivijere je potpuno drugačija. Ugostitelji sa strepnjom iščekuju predstojeću sezonu i nadaju se da će uspeti da je prežive i skrpe kraj sa krajem. Neće svojim gostima nuditi Makalan viski od 6.500 eura, već možda i bolju domaću lozovu rakiju koja košta nekoliko eura. Iščekuju most do Lepetana koji bi zaklonio pogled restoranu "Verige" ali i stopirao višemilionski biznis sa trajektima.

Povezane vesti

 • Korisnik: Nada
  04/05/2021 - 14:29
  Vi koji ga drzite na vlasti placajte mu sve otimacinom od naroda - a kada se taj narod podigne bice sta ce biti ! Svemu ima kraj !
 • Korisnik: fleks
  04/05/2021 - 14:04
  Eto vam vaseg Mila...taj gleda samo sebe..za narod za briga
 • Korisnik: beba
  04/05/2021 - 13:01
  Dabogda se raspao...Prokletninja!!!
 • Korisnik: dejan
  04/05/2021 - 11:31
  jok nego ce na zlatibor da pije limunadu.uzivaj milo.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA