Crkva Svetog Nikole
Shutterstock
Crkva Svetog Nikole

Shutterstock

Crkva Svetog Nikole, Foto: Shutterstock

Bivša vlast potpaljuje podele među narodom, a dokaz za to je i sraman čin trojice mladića koji se dogodio u noći između ponedeljka i utorka u Kotoru. Oni su u vidno alkoholisanom stanju urinirali na ulazna vrata Crkve Svetog Nikole u Starom gradu, koja je bila na udaru i pre dva meseca kada je na njenim zidovima osvanuo grafit „SPC lopovi“.

Kako su preneli crnogorski mediji, u najnovijem incidentu su učestvovali Danilo Adžić, bivši vaterpolista Crvene zvezde i Partizana, koji je i odbornik DPS-a, Miloš Banićević, fudbaler Bokelja, i karatista Danijel Krivokapić.
Kada je sa prozora posle ponoći spazila pijane mladiće, supruga kotorskog sveštenika Nemanje Krivokapića, kritikovala ih je da to ne čine, a kako se navodi u policijskom izveštaju, kao odgovor ju je sačekala salva strašnih uvreda.

- Jedan od njih je prišao Crkvi Svetog Nikole, počeo da otkopčava i spušta pantalone. Ja sam zatim uzviknula da da ću zvati policiju, da bi mi jedan od tih momaka rekao: „Šta je srpska kurvo“ - navodi se u zapisniku.

Mijajlo Backović

foto Vijesti Siniša Luković

Mijajlo Backović , Foto: foto Vijesti Siniša Luković

Sveštenik Mijajlo Backović iz Budve ističe za Alo! da se sve ovo dešava u jednom histeričnom trenutku u kojem svoju ljutnju pokazuju oni koji su izgubili 30. avgusta.

- Mi pritom mislimo da nisu izgubili, jer je to gubitak dobar za njihovo spasenje ako to uvide na pravi način. Ove takozvane patriotske kolone koje vidite ovih dana po Crnoj Gori, ovo što se desilo u Kotoru, sve je to jedna vrlo dobra organizacija iz krugova bliskih DPS-u, gde se pokušava skrenuti pažnja sa značajnih tema kao što su tužilaštvo, sudstvo... - objasnio je Backović. Kako kaže, sramno je to što se dogodilo u Kotoru, a još sramnije što ni jedna nevladina organizacija nije reagovala i stala u zaštitu žene koju su mladići vređali.

- Niko nije osudio ovaj čin napada na ženu. Nije bitno čija je to supruga, da li je popadija ili nije. Ona je jedna žena koja je samo želela da spreči njih u naumu da oskrnave crkvu, a oni su na nju osuli salvu užasnih reči, na nacionalnoj i svakoj drugoj osnovi. Da li je Srpkinja, Crnogorka, Albanka ili Hrvatica, potpuno je nebitno - ističe budvanski paroh i dodaje da to pokazuje da su još uvek prisutni i živi ostaci bivše vlasti.

Marko Kovačević

printskrin

Marko Kovačević, Foto: printskrin

Marko Kovačević, poslanik u Skupštini Crne Gore, takođe je osudio skrnavljenje kotorske crkve.

- Sraman čin mladog čoveka i pokazatelj koliko je mržnje proizveo DPS za vreme svoje vladavine. Mržnja prema srpskom narodu i SPC u Crnoj Gori mora da prestane. Mi samo želimo da živimo normalno sa našim sugrađanima - rekao je za Alo! Kovačević.

Adžić sve demantuje

Danilo Adžić je vest da je skrnavio crkvu demantovao kao lažnu na svom Instagram profilu, a oglasio se i njegov advokat Mirela Ćirković.

Danilo Adžić

printscreen

Danilo Adžić, Foto: printscreen

- Danilo Adžić nije predvodio nikakvu rulju niti urinirao po Crkvi Sv. Nikole u Кotoru već je bio običan prolaznik Trgom Sv. Nikole 03.05.2021. oko 00:00. On je pravoslavni hrišćanin i vernik koji je kršten baš u toj crkvi i ista predstavlja svetinju za njega - napisala je u saopštenju Ćirkovićeva. Takođe, oglasio se i Danilov otac Dejan Adžić.

- Moj sin nije urinirao niti ikog vređao, to su gluposti. Čak mogu da vam kažem da je on rođak sa sveštenikom Nemanjom Krivokapićem - rekao je Adžić i dodao da je neko pokušao da iskoristi nemili događaj kako bi naudio njegovom sinu.

Milo troši po svetu, a primorje mu grca

Prethodnih dana u Herceg Novom pojavio i predsednik Crne Gore Milo Đukanović. On je uz pratnju obezbeđenja i nekoliko stranačkih prijatelja prošetao šetalištem. Ipak, realnost Đukanovića je na egzotičnim destinacijama. Na jednoj od njih je pre manje od mesec dana potrošio oko 6.500 evra samo na ispijanje „Makalan“ viskija, dok hercegnovska rivijera sastavlja kraj s krajem, a ugostitelji se brinu da li će uopšte moći da prežive.

Komentari (1)

DINO

05.05.2021 09:38

TO NISU CRNOGORCI, PRAVI CRNOGORAC NECE URADITI TAKO NESTO.OVO SU NASMRKANI NARKOMANI U KRIZI I OVI STO SU RODJENI GLUPI I PRIMITIVNI I NARAVNO CETINJANI A CETINJANI NISU CRNOGORCI VEC HRVATI ITALIJANI I SIPTARI. E TO SU TI JADI KOJIMA OVAJ DA MALO EURA SAKU JADA I ONI KO TELAD IDU I ZALECU SE KO MULE ...BOG CE IM NA DJECU VRATITI NA SESTRE NA MAJKE..NECE DUGO CEKATI