Svetozar Pavićević
Printscreen
Svetozar Pavićević

Printscreen

Svetozar Pavićević, Foto: Printscreen

- Vlast treba da voli narod, jer narod postavlja vlast, smenjuje...

Smatra da je ovo poslednja šansa da se vlast promeni, i da bi opozicija morala čvrsto da se ujedini.

Milo Đukanović

Ilustracija

Milo Đukanović, Foto: Ilustracija

- Pozicija bi trebalo da preda vlast. Ne predaju krvniku, nego braći, kumovima, školskim drugovima. Da se oprobaju, ako ne valjaju, ja bih bio za to da se i oni smene. Sve dok dođe čovek na vlast koji će da ceni, što je narod, što je život. Svak ima pravo na život, jednako. A ne jedan da caruje, a drugi da gladuje.

Ističe da oni koji hoće da otmu svetinje nisu braća, nego bezbožnici koji niti narod poštuju, niti se Boga stide.

- Što će narodu ako izgubi veru, ako izgubi Crkvu, ako izgubi tradiciju. Zašto živi? Ja bih sutra ujutru za tradiciju, za manastire i za Crkve dao život. Kao što su naši vazda davali život, vazda!

Ponosan je na svoje Kuče i na način na koji su branili svoje svetinje.

ANKETA: SLAŽETE LI SE SA SVETOZAROM PAVIĆEVIĆEM?

 

- Svi bi trebalo da poštuju Marka Miljanova, njegov rad i ideju, koji je na samrti rekao: Umirem sretan kao Kuč, jer su me Kuči poštovali, cenili i slušali. Ali umirem nesrećtan kao Srbin, jer nisam doživeo da se ujedinimo.

Milo Đukanović

Tanjug

Milo Đukanović, Foto: Tanjug

Navodi da će Milogorci ako se ujedine Crna Gora i Srbija prvi biti za ujedinjenje, jer njih vodi samo lični interes.

- U oči bi mu (Milu Đukanoviću) smeo da kažem - Pogrešio si. On je predao Metohiju. Metohija je crnogorska, Metohiju su Crnogorci oslobodili, veliki Janko Vukotić i veliki Radomir Vešović. Srbija je predala Metohiju Crnoj Gori da bi se najela hleba. Crna Gora je umirala od gladi, do Metohije. Predao je onima koji su je preorali i uništili. Neka vide gde je Metohija, usred Banovine Crne Gore. To je naše srpsko, crnogorsko - za kraj ističe Svetozar Pavičević.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

Sladjan

13.08.2020 17:05

Jaoooj zemljo otvori se,.....godinama prodavali dup. Milu na izborima,godinama se prodavali za posao I 50evra na izborima,a sada kao hoce da pojedu sva gov.. Milu.....I da ga skinu!!!!kasno je drage dude profane!!

aco

13.08.2020 22:55

@Sladjan - Metohija je crnogorska, Metohiju su Crnogorci oslobodili, veliki Janko Vukotić i veliki Radomir Vešović. Srbija je predala Metohiju Crnoj Gori da bi se najela hleba. Crna Gora je umirala od gladi, do Metohije. Predao je onima koji su je preorali i uništili. Neka vide gde je Metohija, usred Banovine Crne Gore. To je naše srpsko, crnogorsko - za kraj ističe Svetozar Pavičević. PROČITAJTE JOŠ:

KIKI

14.08.2020 01:34

PA NI NAJOBIČNIJI SRPSKI SELJAK VIŠE NE VERUJE U OVAKVE PRIČE