vatrogasci, požar
Alo.rs
vatrogasci, požar

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Iako se još ne zna uzrok požara, pretpostavlja se da je požar izazvala sveća jer porodica Ćosić godinama živi bez električne energije u trošnoj kući, piše Jajce Online.

- Došlo je do požara u ulici Ive Andrića u Opštini Jajce u kojem je smrtno stradalo dete. Na teren su odmah izašli službenici policije kao i vatrogasci. Požar je ubrzo ugašen, a trenutno se utvrđuje šta je tačno pokrenulo požar - rekli su u MUP.

Majka Neda i očuh Suad pokušali su da izbave devojčicu iz sobe u plamenu, ali nisu uspeli.

- Juče sam ceo dan radio oko drva i umoran sam došao kući. Jako rano sam legao da spavam tako da se nisam budio do kobnog momenta kad sam osetio dim. Ja i supruga odmah smo ustali i krenuli prema njenoj sobi, ali nismo mogli da uđemo od plamena da spasimo našu Nikolinu. Supruga se odupirala i htela je kroz plamen da uđe, ali jedva sam je sprečio jer i ona bi sigurno nastradala - priča drhtavim glasom Suad.

Nedavno su dobili prinovu, Neda je na svet donela još jednu devojčicu. Osim toga imaju još jednu devojčicu koja ima svega 16 meseci.

- Teško preživljavamo sve ovo, a najgore je to što se supruga porodila pre 7 dana. Ne sme nikakve lekove da pije jer hrani bebicu. Ovo je težak udarac za svr nas, a za nju pogotovo jer psihički je skroz pala - kaže Ćosić za Jajce Online.

Porodicu Ćosić danas je posetio opštinski načelnik, i direktorka Centra za socijalni rad Jajce koji su ih izmestili iz trošne brake u prinudni smeštaj i uručili im pomoć.

Iz barake su izašli s par kesa samo, sve sto su imali izgubili su u trenu.

- Ostali smo bez ičega, sve nam je potrebno. Hrane imamo za nekoliko dana, a najviše nam nedostaje garderoba za nas, ali i za decu. Pored svega najveći problem su pelene za bebe, lekovi i ostale potrepštine - kaže Suad Ćosić.

"Bila je predivno dete"

Od Nikoline se opraštaju i uposlenici OŠ “Berta Kučera” kao i njene školske kolege.

- Još smo tužni kao i u trenutku kada smo saznali da Nikoline više nema. Iskreno saosećamo s gubitkom, jer Nikolina nije bila samo naša učenica, ona je bila neverovatna devojčica i u razigranosti i dobroti uprkos svim životnim nedaćama uzor mnogima od nas. Ponosni smo što je bila deo našeg života, kao što će to biti i dalje dok se ne sretnemo na nekom boljem mestu - rekli su iz ove školske ustanove.

Ona je bila uzorno dete i pored nehumanih uslova života imala je vremena da trenira i košarku u KK “Vodopad” Jajce.

- E živote, težak li si! Nikolina moje dete – kad je prvi put došla na trening kakvu je energiju unela u grupu – kulturna, vesela, raspričana devojčica, puna života; uporna i marljiva. Bilo mi je drago raditi s njom i slušati njene priče, zaista je znala izmamiti osmeh na lice. Počivaj u miru anđele mali, sad si na nekom boljem mjestu. Mirno spavaj - poručio je njen trener Kenan Čejvan.

Pročitajte još: