Bosanska policija
Printscreen Youtube
Bosanska policija

Printscreen Youtube

Bosanska policija, Foto: Printscreen Youtube

 

Mujagin branilac, advokat Omar Mehmedbašić istakao je da je optužnica štura i da se u ovom slučaju nije radilo o kratkoj prepirci između oca i sina, kako je navedeno, već o višegodišnjem maltretiranju Mujage i njegove supruge, koja je umrla usled teške bolesti.

Čula pucnje

Na pretresu je saslušana Ivazovićeva komšinica Emina Hadžigrahić, koja je kao lekar znala noću posećivati Mujaginu suprugu koja je bila na samrtnoj postelji. Kritične noći ona je čula dva pucnja, nakon čega je videla policiju i Mujagu kojeg su izvodili s lisicama na rukama.

Odgovarajući na pitanja Mehmedbašića, svedokinja je rekla da je stekla utisak da je Mujaga bio pažljiv prema svojoj supruzi i sinu.

Uplakan, Ivazović se obratio svedokini i uputio izvinjenje njoj i njenoj porodici:

- Hvala vam što ste pomagali mojoj supruzi. Morali ste čuti u dva sata ujutro kako Semir lupa blindiranim vratima. Kada ste dolazili, pitali ste gde vam je Semir, a ja nisam mogao da kažem da se on u sobi drogirao – rekao je Ivazović.

Jak afekt straha

Veštak neuropsihijatar Omer Ćemalović u svom nalazu je istakao da se kod Izvazovića ispoljavaju sve karakteristike depresivnog poremećaja i ozbiljnih zdravstvenih problema. Kritičnog dana Mujaga je imao jak afekt straha te mu je sposobnost da shvati značaj dela i upravlja svojim postupcima bila bitno smanjena.

Fatima Omerspahić, veštačila je Ivazovićev pištolj te tragove delovanja oružja na odeći ubijenog. Ona je utvrdila da je u Semira pucano s razdaljine od najmanje 80 centimetara, ali i većoj.

Ivazović se tada umešao govoreći da je prvi hitac ispalio sa 50 centimetara kada mu je sin provalio u sobu u kojoj se zaključao te krenuo prema njemu da ga davi.