Otkriveno ko je oskrnavio bilborde sa likovima Irineja i Amfilohija (FOTO/VIDEO)
alo.rs
uništeni bilbordi, Foto: Printscreen
Milan Knežević, Foto: screenshoot/Youtube

On je juče objavio fotografije uništenih bilborda na kojima je lik blaženopočivših mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja.

On poziva potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i v.d. direktora policije Veselina Damjanovića da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti kako bi od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković, načelnik Komunalne policije Miloš Novović i ostala NN lica koja su njih dvojica angažovali odmah bili procesuirani na način što će im osnovni tužilac odrediti zadržavanje do 72 sata prije nego budu izvedeni pred sudiju za istragu.

- Treba li podsećati da su hiljade i hiljade građana na litijama odmah bili hapšeni i procesuirani samo ako bi razvili trobojku, ili uzviknuli: "Ne damo svetinje" i "Kosovo je srce Srbije"? Ne postoji ćelija u centrima bezbednosti, niti u Istražnom zatvoru, a da u njoj nisu tamnovali učesnici litija samo zato što su nosili ikone naših svetaca i branili vjeru prađedovsku. I onda od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković pošalje kriminalce i komunalce da nam po mraku okreče veru kako bi dopunio svoj poltronski CV pred Kongres DPS-a.

- E sad je vreme da provjerimo da li u institucijama sistema ima nedodirljivih i da li će protiv od jutros bivšeg gradonačelnika Ivana Vukovića i njegove kriminalne grupe, biti pokrenut krivični postupak? Ovo nije nikakav revanšizam, već poštovanje zakona ove države. Ivan Vuković od jutros više nije gradonačelnik Podgorice, a pitanje je dana kad ce se preseliti u jedno danilovgradsko naselje. Možda pravda zvuči kao revanšizam, ali od nje nikad nećemo odustati - rekao je Knežević.

PROČITAJTE JOŠ: