RAČUNARSKA PREVARA Pali Bosanci u Crnoj Gori: Klonirali bankovne kartice i s računa skinuli 1.917 evra

Krivična prijava podnijeta Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju protiv državljana BiH B.R. (26) i K.Ž. (24)

Hakeri, napad, IT, kompjuter
Foto: Shutterstock

Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije MUP-a Crne Gore podneli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju protiv državljana BiH B.R. (26) i K.Ž.(24) zbog sumnje da su izvršili krivično delo računarska prevara na štetu dvojice Crnogoraca u iznosu od 1.917 evra.

Sumnja se da su B.R. i K.Ž. izvršili ovo krivično delo tako što su klonirali bankovne kartice sa kojih su vršili plaćanje van Crne Gore, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Inspektori su u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Ulcinju i kancelarijom Interpola u Podgorici identifikovali osobe i protiv njih podneli krivičnu prijavu.

Osim toga, podneta je i krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu protiv državljanina Francuske F.P.E. (72) zbog sumnje da je izvršio krivično delo računarska prevara na štetu jednog državljanina Crne Gore u iznosu od 7.746 evra.

Krivično delo je izvršeno tako što je oštećeni sa osumnjičenom osobom stupilo u kontakt posredstvom društvene mreže, u cilju dobivanja kreditnih sredstava u iznosu od 3.000 evra.

Nakon ostvarene komunikacije, oštećena je dovedena u zabludu tako što je u dužem vremenskom periodu, a po prethodno datim istrukcijama, uplaćivala novčana sredstva koja su predstavljena kao neophodna za obradu kredita.

Povezane vesti