Policija saslušava Dritana Abazovića!

On će biti saslušan po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog tvrdnji koje je izneo gostujući u emisiji "Načisto" na TV Vijesti

Dritan Abazović
Dritan Abazović , Foto: printskrin youtube

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja danas bi trebalo da u svojstvu građanina saslušaju potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića.

On će biti saslušan po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog tvrdnji koje je izneo gostujući u emisiji "Načisto" na TV Vijesti, prenosi portal RTCG.

Abazović je tada rekao da postoje operativna saznanja da je bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović povezan sa protestima u Bogetićima, a da su u sve to uključene još četiri osobe, od kojih su neke bivši i sadašnji pripadnici Uprave policije i SAJ-a.

Kako je Dan ranije objavio, Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odeljenje proveravaju i tvrdnje premijera Zdravka Krivokapića o umešanosti Veljovića u izazivanje, kako tvrdi premijer, nereda u državi koje finansira organizovani kriminal.

Danu je iz Specijalnog policijskog tima ranije rečeno da je nadležni tužilac od premijera tražio da mu dostavi dokaze ili saznanja o umešanosti Veljovića u proteste.

Veljović je odbacio optužbe da stoji iza protesta.