Duško Knežević i Milo Đukanović
privatna arhiva
Duško Knežević i Milo Đukanović

privatna arhiva

Duško Knežević i Milo Đukanović , Foto: privatna arhiva

U intervjuu Objektivu Knežević je izjavio da će lidera DPS-a čekati robija, ukoliko ne napusti Crnu Goru.

– Smatram da su presudni izbori u Nikšiću, njegovom rodnom gradu. Kao što znamo, on je, uz podršku prosrpske politike i Miloševića, došao na vlast na talasu radničke pobune koja je krenula iz Nikšića 1989. godine, kada su radnici probili Žutu gredu i srušili tadašnje rukovodstvo u tzv. AB revoluciji. Posle poraza u Nikšiću za koji dan, Đukanović više nema šta da traži na političkoj sceni. Ako ne napusti Crnu Goru, sigurno mu sleduje robija- kazao je Knežević.

Analizirajuću dosadašnji učinak Vlade na čelu Zdravkom Krivokapićem, Knežević je ocenio da Crna Gora sa tako prosečnim kadrovima ne može da napreduje, pogotovo, ako se uzme u obzir da ista ne odražava volju parlamentarne većine koja je pobijedila na izborima.

– Nova vlada ne odražava volju parlamentarne većine koja je pobedila na izborima. Ljudi u njoj, tzv. apostoli, nemaju ni životno, ni poslovno, ni međunarodno iskustvo. Crna Gora s tako prosečnim kadrovima ne može da napreduje, a posebno ne u vreme velike ekonomske krize i korone- zaključio je Knežević.

– Krivokapić ima dobar odnos prema crkvi i Srbiji lično. Međutim, ušao je u neke situacije u kojima je nespretno reagovao, posebno što nije povukao odluku o projterivanju ambasadora Božovića iz Crne Gore. Srbija neće preći preko toga, ona je svoju odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića povukla za dva dana. Nema normalizacije odnosa dok se taj problem ne reši, a ključni čovek za to je Krivokapić- poručio je Knežević.

Knežević očekuje da crnogorski pravosudni organi, slijedeći Interpolovu odluku, ukinu potjernicu protiv njega, kako bi mogao da se vrati u Crnu Goru.

– Nakon što je Interpol ukinuo potjernice protiv mene, očekujem da isto učini i crnogorsko pravosuđe. Interpol je to uradio neposredno pred izbore u Crnoj Gori u avgustu prošle godine, što je bila jasna poruka Milu Đukanoviću o mom statusu na međunarodnom planu. Moji advokati su podneli zahtev za ukidanje potjernice, kako bih mogao da se vratim u Crnu Goru. Taj zahtev je odbijen, a Crna Gora još nije povukla zahtev za ekstradiciju, koji je ranije upućen Velikoj Britaniji. Mislim da sam Crnoj Gori potreban- kazao je Knežević.

Milo težak više od milijardu evra

– Bio je više puta na Forbsovoj listi najbogatijih političara, pretpostavljam da je više od milijarde. U to ulazi imovina koja se vodi na strane investitore, koji su fiktivni vlasnici kazina, rizorta, hotela i nekretnina, kao i bogatstvo koje je vezano za Aca Đukanovića i Prvu banku. To ga čini jednim od najbogatijih političara u ovom dijelu Evrope- rekao je Knežević.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

ITI

12.03.2021 18:39

Bravo za Nikšić!