Zdravko Krivokapić
Tanjug/Zoran Mirković
Zdravko Krivokapić

Tanjug/Zoran Mirković

Zdravko Krivokapić, Foto: Tanjug/Zoran Mirković

"Na kraju krajeva, upravo je ovaj diskriminatorni zakon podstakao narod na borbu i zapalio plamen istine, koji je pobedio na izborima 30. avgusta", naveo je Krivokapić na svom Tviter nalogu.

Koliko je Srba u Crnoj Gori?

 

Podsetimo, nosioci tri liste koje su na izborima u Crnoj Gori osvojile većinu, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović potpisali su 9. septembra sporazum kojim se završava tridesetogodišnja vladavina DPS-a.

Krivokapić, Abazović i Bečić potpisali su sporazum o formiranju koalicione vlade, prema kome su se obavezali da nova vlada neće pokretati nikakve inicijative ili postupke s ciljem izmene državne zastave, grba i himne.

Takođe, kako se dodaje, nova vlada neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

Nova vlada, kako je navedeno, neće sprovoditi revanšizam na političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, usvojiće i revidirati sve zakone u skladu s evropskim standardima s ciljem što brže integracije Crne Gore u EU i omogućiće manjinskim strankama učešće u vladi bez obzira imaju li parlamentarni status ili ne.

Pročitajte i:

Komentari (1)

Ellite

18.09.2020 13:09

Potpisivanje drugog sporazuma, ne ide na štetu prvog. Tri su koalicije i biće još sporazuma, i dobro je da ih ima da bi bez trzavica nastavili dalje. Kad nešto potpišeš, držiš se toga.