Ubistvo
Corfupres
Ubistvo

Corfupres

Ubistvo, Foto: Corfupres

Oni su svakodnevno bili na vezi sa osobom za koju se sumnja da ih je izdala i odala lokacije na kojima su se krili

Međunarodni istražitelji koji vode paralelne istrage o ubistvima visokopozicioniranih članova „škaljarskog klana“ u Grčkoj i Španiji došli su do podataka da su žrtve u oba slučaja bile na vezi sa pojedinim članovima kriminalne organizacije koja je organizovala atentate na njih!

Naime, u telefonima ubijenih Alana Kožara i Stevana Stamatovića pronađeni gotovo identični pozivi, ali i SMS poruke.

- Prema operativnim podacima policije u regionu, reč je o „škaljarcu“ Savi L. (37) iz Podgorice, koji se pojavio na oba mesta uoči krvavih smaknuća. Međutim, postoje indicije da je u međuvremenu i on ubijen. Njegov DNK je, prema nezvaničnim saznanjima, pronađen u samoj vili koju su ova dvojica iznajmila, ali i u atinskim stanovima u kojima su boravili Dedović i Stamatović - rekli su izvori iz istrage.

Pretpostavlja se da je tiper dobio najmanje milion evra, koliko je navodno plaćeno za informacije o obe lokacije, ali se pominje i osveta za ubistva bliskih rođaka u Kotoru.

- Ovo je novi udarac crnogorske mafije, posle ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u kafani u „Vari“ - ocenio je tada grčki portal „epoli.gr“.

Kako su objavili grčki mediji, dosadašnje informacije iz istrage upućuju na zaključak da se radi o plaćenom ubistvu, a žrtve su bile povezane sa trgovinom narkoticima, ali i sa ubistvima. Kod ubijenih su pronađena lažna lična dokumenta. Kožar je važio za osobu blisku Luki Bojoviću i škaljarskom klanu. Prema policijskim evidencijama, bio je vođa jednog od barskih klanova, gde je nasledio pokojnog Luku Đurovića.

Tokom 2018, crnogorska policija je imala podatke da se Baranin Alan Kožar, koristeći lažna dokumenta, kretao na relaciji Turska-Nemačka, o čemu su obaveštene tamošnje vlasti. 

PROČITJTE JOŠ