Sneg u Hrvatskoj
Twitter printscreen
Sneg u Hrvatskoj, Foto: Twitter printscreen

Prema objavama na društvenim mrežama u Hrvatskoj je pao sneg.

Loše vreme i orkanska bura uzrokuje probleme, a prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), na većem delu Jadrana, a naročito na severnom i srednjem delu uključujuči i unutrašnjost Dalmacije i mestimice Gorski kotar i Liku duva jaka bura, s olujnim, mestimično i orkanskim udarima i do 120 kilometara na sat.

Mediji su dali izjavu izvesnog Franje, meštanina Begovog Razdolja, naselja na najvećoj nadmorskoj razini u Hrvatskoj da sneg nije uobičajen za ovo doba godine i da ga je palo više nego za Novu godinu.

Iz DZMH su dali podatak da je sneg u Gorskom kotaru jedne godine pao i 30. maja.

Prema podacima Hrvatskog autokluba danas poslepodne zbog olujne bure za sav saobraćaj zatvoreni su autoput Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, autoput A1 od zagreba prema Splitu između čvorova Maslenica i Gornja Ploča i državni put D54 od Maslenice -do Zatona Obrovačkog.

Jadranskom magistralom (D8) od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene smeju voziti samo automobili.

Na Paškom i Krčkom mostu zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali od Senja do Karlobaga osim za tu kategoriju vozila, saobraćaj je zavranjen i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Snažno nevreme noćas je zahvatilo Pulu, ali nadležne službe nemaju informacije o značajnijoj šteti.

Pročitajte još:

Komentari (3)

Milojko

02.12.2020 16:10

Ma da li je moguće,sneg u decembru??? Jel su opet putari zatečeni a meterolozi iznenađeni? Nek pitaju Baba Sinđu kad će prvi sneg,ona je najbolji prognozer!

JURE

02.12.2020 16:48

Ma šta kažete, koga briga šta je kod komšija, hoćemo li mi u Srbiji početi voditi RAČUNA SAMO O SEBI?!

Voja

02.12.2020 16:56

Snega ima na Velebitu skoro i leti a sneg u decembru hhhaaaaaaa