Srđan Jeremić
Privatna arhiva
Srđan Jeremić

Privatna arhiva

Srđan Jeremić, Foto: Privatna arhiva

Danas su Srđan Jeremić predsednik ZVO (Zajedničko veće opština) i Dragana Jeckov potpredsednica SDSS-a i prva na županijskoj listi u Vukovarsko Sremskoj županiji predali potpise za kandidata za zamenika župana Vukovarsko-sremske županije. Srđan Jeremić je predao više od 1600 potpisa što je skoro tri puta više od broja koji je zakonom propisan.

Jeremić je posle predaje kandidature istakao “Vukovarsko sremska županija je najbrojnije naseljena srpskom zajednicom u odnosu na sve županije u hrvatskoj ako posmatramo procentualno broj stanovnika. Srbi su ovde ostali i opstali. SDSS je bio uvek uz narod i narod je bio uz našu stranku. Nismo se bavili demagogijom i populizmom već rešavanjem konkretnih problema naših građana. Gradili smo škole i crkve jer za nas je obrazovanje osnova, a vera je ono što čuva naš identitet. Radili smo mnogo na ravnomernom zapošljavanju Srba u državnim organima, pomagali smo poljoprivrednike, nezaposlene žene kroz razne projekte.. Teško mi je i pobrojati dok sam bio predsednik ZVO sve aktivnosti kako bi pomogli našim građanima”.

“Zadovoljan sam što ću ostaviti ZVO u mnogo boljem stanju nego ikad. Finansijski smo konsolidivani, a kadrovski smo popunjeni kako bi iz svih oblasti mogli odgovoriti na aktuelne probleme s kojima se srpska zajednica suočava. SDSS smatra da sam svojim dosadasnjim radom, rezultatima i mrezom saradnika koju sam razvio kao predsednik ZVO-a najkompletnija osoba koja moze odgovoriti na sve izazove pred kojima ce se naci prvi covek Srba u Vukovarsko-sremskoj zupaniji. Mesto dožupana iz redova srpskog naroda u Vukovarsko sremskoj županiji nosi veliku odgovornost i mogu da garantujem da ću upotrebljavati izvršna ovlašćenja koja će mi biti na raspolaganju kako bi rešavanjem konkretnih problema pomogao svakom srbinu u našoj županiji. Moja politika nije apstraktna već konkretna. Baviću se realnim problemima i kao i do sada glavno težište u mome političkom radu biće pomoć svakom pojedincu. Briga o svakom čovjeku je briga o čitavoj zajednici i moja vrata će kao i do sada biti uvek svima otvorena”.

Predsednik SDSS-a Vukovarsko Sremske županije Dušan Jeckov i načelnik opštine Negoslavci je istakao “Zaštita političkih i nacionalnih prava uz očuvanje identiteta (tradicije, vere, kulture, jezika i pisma) kao i dostojanstven život pripadnika naše zajednice bez diskriminacije ostaju prioritet u našem radu. Prioritetan problem srpske zajednice na istoku RH za koju je zadužena naša stranačka organizacija je nezaposlenost. Živimo u najnerazvijenijoj županiji sa najvišom stopom nezaposlenosti, zbog čega ćemo posebnu pažnju posvetiti poljoprivredi kao privrednoj grani”.

“Ogroman odaziv građana da svojim potpisima podrže Srđana Jeremića u Trpinji, Markušici, Vukovaru, Negoslavcima, Borovu kao i u mnogim drugim opštinama u županiji garancija su da smo izabrali najboljeg kandidata. Srđan Jeremić ima političko iskustvo i znanje da zajedno sa partnerima u županiji realizuje za nas najvažnije projekte. Ostajemo posvećeni obrazovanju, socijalnoj zaštiti, kulturi i ekonomskom osnaživanju naše zajednice. Očekujem da građani prepoznaju naš rad u prethodnom periodu i da podrže naše kandidate i našu stranku. Naša stranka je osnovana da artikuliše političke potrebe Srba u hrvatskoj i ona ostaje neraskidivo povezana sa narodom. Raduje nas što Srbi prepoznaju da bez jakih pojedinaca i jake stranačke infrastrukture kao zajednica ne bi mogli odgovoriti na sve izazove koji su pred nama. Srđan Jeremić je naš najbolji kandidat i cela stranka jedinstveno stoji iza njega” zaključio je Jeckov.