Milo Đukanović
EPA/TOMS KALNINS
Milo Đukanović

EPA/BORIS PEJOVIC

Milo Đukanović, Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

- Velika sramota crnogorskog pravosuđa jer je ova afera izazvana političkim reketiranjem od strane DPS-a i Mila Đukanovića. Na snimku se jasno vidi ko su glavni akteri na sceni, to je ustvari DPS, Migo Stijepović i Milo Đukanović - rekao je Knežević, dodajući da će o svemu biti obaveštena međunarodna zajednica.

- Svi oni koji sada pokušavaju da odbrane DPS, u stvari, sve više sebe ukopavaju i dokazuju da su tužilaštvo i Viši sud sud produžena ruka jedne hobotnice kojom upravlja i dalje Milo Đukanović. Sadašnja odluka suda da se Stijepović izuzme posebno je neshvatljiva za međunarodni faktor - Evropsku komisiju, (britanski) Forin ofis i (američki) Stejt department. Mi ćemo i sada, kao i ranije, obavestiti ove tri institucije o tome da je najveći organ političke korupcije i političkog reketrianja SDT i Viši sudovi u Crnoj Gori - ocenio je Knežević.

Komentarišući izjavu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da neće da podnese ostavku, Knežević kaže da je to samo nastavak produbljivanja krize u Crnoj Gori.

- Mislim da parlamentarna većina mora što pre da smogne snage da skine ovu kriminalnu družinu zajedno sa Lidijom Vukčević, koja pokušava da brani Miga i DPS umesto da radi svoj posao i sprovede istragu do kraja. Manipuliše se i sa izjavom Vlatka Rašovića jer su njega naterali da bude zaštićeni svedok, a njegova izjava da je uzimao novac i nosio ga Migu Stijepoviću postoji u specijalnom policijskom timu iz kojeg je bio pritiskan da kaže da su pare menjane za Demokratski front, a ne za DPS - ističe Knežević.

On očekuje od Apelacionog suda da odbaci odluku Višeg suda.

- Očekujem da Apelacioni sud odbaci odluku Višeg i jasno stavi do znanja da se radi o političkom reketiranju ne samo mene, nego svih vodećih biznismena u Crnoj Gori i da se ta kriminalna struktura počne razmontiravati jer sa ovakvim tužilaštvom i sa ovakvim sudstvom Crna Gora ne može da očekuje nikakvu bolju budućnost, a posebno ne da na tom mestu ostane Milivoje Katnić - zaključio je Knežević.

Pročitajte još: