RUSKE KAMIKAZE PREORALE SIRIJU! Moskva objavila zvanične podatke, koristili su i samoubice!

Ruske jedinice su upotrebile nekoliko desetina bespilotnih letelica–kamikaza "Lancet 3" tokom napada na međunarodne teroriste u Siriji, saopštio je Sputnjiku izvor iz odbrambeno-industrijskog kompleksa.

Ruski borbeni avioni Su-30
Ruski borbeni avioni Su-30, Foto: Printscreen Youtube

"Prošle godine je radi testiranja u borbenim uslovima ruska grupacija u Siriji dobila eksperimentalnu partiju baražne municije 'Lancet' koju je napravio "Kalašnjikov". Uz pomoć tih dronova na teroriste je izvršeno nekoliko desetina visoko preciznih napada. Novi sistem je pokazao visoku efikasnost", rekao je naš sagovornik.

Kako dodaje, to je nova vrsta oružja za rusku vojsku, a i dalje se proučava taktika njegove primene. Drugi ruski dronovi-kamikaze "Kub" koriste se u Siriji od 2019. godine, podseća on.

"Baražna municija" ili dron-kamikaza "Lancet 3" proizvod je kompanije "Zala aero" koja ulazi u grupu "Kalašnjikov". Maksimalna masa drona pri poletanju je 12 kilograma. Bespilotna letelica lansira se uz pomoć katapulta, sletanje nije predviđeno, jer bi trebalo da eksplodira prilikom napada na protivničke objekte.

Povezane vesti