PUTIN KRENUO U KONTRAOFANZIVU Rusija uzvraća Americi!

Moskva je u petak objavila kontramere koje je uvela Vašingtonu i Poljskoj zbog sankcija i proterivanja ruskih diplomata.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREML

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je u petak da se, kao odgovor na sankcije koje je Vašington uveo 2. marta, ulazak u Rusiju zabranjuje osmorici visokih američkih zvaničnika zbog, kako je navedeno, umešanosti u "sprovodenje antiruske politike".

Na listi američkih zvaničnika kojima je zabranjen ulazak u Rusiju su i generalni tužilac (ministar pravde) SAD Merik Garland, direktor FBI-ja Kristofer Rej, direktor Federalnog zatvorskog biroa Majkl Karvahal, ministar unutrašnje bezbednosti SAD Alehandro Majorkas, savetnica američkog predsednika za unutrašnju politiku i bivša stalna predstavnica SAD pri UN Suzan Rajs i direktor Nacionalne obaveštajne službe Evril Hejns, prenosi TAS S.

Ulazak u Rusiju zabranjen je i bivšem savetniku predsednika Donalda Trampa i stalnom predstavniku SAD u UN Džonu Boltonu i bivšem direktoru CIA Robertu Vulsiju.

Moskva je u petak objavila kontramere koje je uvela Vašingtonu i Poljskoj zbog sankcija i proterivanja ruskih diplomata.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi