Marija Zaharova
EPA/MAXIM SHIPENKOV
Marija Zaharova

EPA/MAXIM SHIPENKOV

Marija Zaharova, Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

„Možete da budete mirni. Ne morate da brinete – a odgovor će biti, on se već razrađuje“, rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.

Naglasila je da su „već nekoliko puta prošli kroz naše protivmere i stoga se sada mnogo toga što nam rade čini simboličnim“.

Najavljujući sankcije Rusiji i šaljući signale Moskvi, Sjedinjene Američke Države emituju u prazno, dodala je ona.

„Ove izjave Stejt departmenta podsećaju me na neki pokvareni zvučnik. On, tobože, emituje zvuk, ali se negde zaglavio i ne ide dalje. Oni sve vreme govore: želimo da pošaljemo Rusiji signal. Prođe nedelja, oni ponovo: želimo da pošaljemo signal Rusiji. Onda opet... Emituju u apsolutnu prazninu“, konstatovala je Zaharova.

Evropska unija u utorak je prvi put uvela sankcije u okviru novog globalnog režima zbog kršenja ljudskih prava protiv četvorice ruskih državljana zbog hapšenja Alekseja Navaljnog. Nakon Evropske unije i Sjedinjene Američke Države su objavile o uvođenju sankcija Rusiji. Na sankcionom spisku nalazi se 14 organizacija sa formulacijom „za proizvodnju biološkog i hemijskog oružja“. Osim toga, američke sankcije usmerene na konkretna lica i organizacije uključivaće i ograničenja izvoza i viza.

Pročitajte još: