Pare, novac, zarada, dinari, dinar
Shutterstock, ilustracija
Pare, novac, zarada, dinari, dinar

Shutterstock, ilustracija

Pare Foto: Shutterstock, ilustracija

To se pokazalo kao dobra odluka jer se njeno bogatstvo danas procenjuje na osam milijardi dolara.

Nasilje, batine, silovanje, mučenje,

Shutterstock, ilustracija

Njena kompanija "Hansoh farmaseutikal", koja se bavi proizvodnjom psihoaktivnih lekova, u petak je izašla na hongkonšku berzu, a procenjuje se na 10,4 milijardi dolara u tržišnoj vrednosti. Kao vlasnica dela od 68 odsto, Žong bi mogla da bude “teška” oko 8 milijardi dolara.

Ipak, Žong nije najbogatiji član svoje porodice. Bogatstvo njenog supruga Suna Piaojanga procenjuje se na 9,3 milijarde dolara, zahvaljujući uspehu kompanije "Điangsu Hengrui medisin", koja se bavi proizvodnjom lekova protiv tumora.

PROČITAJ JOŠ:

Žong i Sun mogli bi da postanu najbogatija porodica na svetu u farmaceutskoj industriji, a Žong treća najbogatija Kineskinja. Japan tajms prenosi da je postala najbogatija Azijatkinja koja je sama stekla svoje bogatstvo.

Inače, Žong je diplomirala hemiju 1982. godine, a sve do početka 90-ih godina predavala je u srednjoj školi. Svoju firmu je osnovala 1995. godine. Bave se istraživanjem i proizvodnjom lekova protiv raka, a prošle godine su zabeležili 1,1 milijardu dolara u prihodima i 280 miliona dolara dobiti.