KAO U AUŠVICU! Nemačka policija je tako premlatila demonstrante da su reagovale Ujedinjene nacije! (VIDEO)
EPA

Snimak, koji je navodno snimljen tokom protesta protiv zatvaranja kovid 19 u Berlinu u nedelju, prikazuje ženu koja je pokušala da prođe pored policajca i policajca koji je hvata za vrat obema rukama i snažno baca na zemlju, preneo je RT.

Na snimku se vide demonstranti koji opominju policajca i pokušavaju da pomognu povređenoj ženi, nakon što je nekoliko policajaca nastavilo da gura okupljene.

 

Nils Melzer, predsedavajući za ljudska prava na Ženevskoj akademiji u Švajcarskoj potvrdio je da mu je skrenuta pažnja na video. On je zatražio i izjave svedoka i detalje o tome da li je „pokrenuta službena istraga“.

To nije bio jedini nasilni događaj na protestu u Berlinu, jer je na drugom snimku prikazan još jedan policajac koji primenjuje silu nad starijom ženom, prenosi agencija Fars.

Protesti protiv zatvaranja u Berlinu postali su nasilni nakon što je policija pokušala da spreči demonstracije.

 

U protestima je u nedelju učestvovalo oko 5.000 Nemaca, a oko 600 je uhapšeno.

Video zapisi svedoče i o drugim slučajevima policijskog nasilja, policajce koji šutiraju demonstrante, guraju ljude, prskaju biber sprej u lice...

Na jednom snimku objavljenom na društvenim mrežama zabeleženo je kako policija šutira tinejdžera.

Berlinska policija nije navela koliko je demonstranata povređeno, ali je saopštila da je 48-godišnji muškarac umro posle privođenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading