BRITANSKI F-35 PAO U SREDOZEMNO MORE Olupina još nije nađena!
EPA

Kako navodi ovaj mediji to je prvi incident koji se veže za britanski nosač aviona "Kraljica Elizabeta R08", koji je trenutno ponos kraljevske mornarice.

Vest o padu F-35B potvrdilo je britansko ministarstvo odbrane, koje je navelo da je avion pao tokom rutinskog leta i da se pilot katapultirao i da je bezbedno vraćen na nosać aviona, kao i da je pokrenuta istraga o padu ovgo brobenog aviona. Ministarstvo odbrane je saopštilo da bi "u ovom trenutku bilo neprikladno davati dalje komentare".

Ranije u novembru, Velika Britanija je preuzela tri F-35, po ceni od 100 miliona funti po komadu, čime je ukupan broj dostigao 24 letelice. Britanska vlada je naručila još šest aviona, koji treba da stignu sledeće godine, a sedam 2023. sa ciljem da do 2025. ima 48 aktivnih F-35.

Britanski nosač aviona nedavno se vrario u Evropi iz posete Singapuru. Na brodu je bilo ukrcano osam britanskih i 10 američkih F-35

Ministarstvo odbrane još nije pronašlo avion koji je učestvovao u incidentu u sredu, za koji se veruje da se srušio u more u 10 sati po lokalnom vremenu, a da nijedna druga letelica nije učestvovala u incidentu. Uprkos pokretanju istrage, svi preostali F-35 i trenažni letovi se nastavljaju bez prekida.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading