DRAMA NA HRVATSKOJ GRANICI! Žena spasena iz reke, potraga se nastavlja za nestalim detetom (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Zbog jakog strujanja vode i visokog vodostaja, žena nije mogla sama da dođe do obale, pa je policijski službenik ušao u reku i pridržavao ženu, inače tursku državljanku, dok je jedan građanin doneo merdevine. Hrvatski i slovenački policajac i građanin uspeli su da smeste ženu na merdevine i izvuku je na sigurno na slovenačku stranu obale, prenosi Index.hr.

Pronađeno još jedno dete i tinejdžer

Na slovenačkoj strani Dragonje, pronađeno je još jedno dete i 18-godišnjak koje je žena uspela da prebaci preko reke, a prema trenutno raspoloživim informacijama, s njima je bilo još jedno dete koje je jaka rečna struja odnela dok je žena pokušala da ga prenese preko reke, objavila je policija.

Ženi koja je imala hipotermiju i bila pod šokom, kao i deci i 18-godišnjaku, službenici hitne medicinske pomoći pružili su lekarsku pomoć odmah na graničnom prelazu Plovanija. Žena je potom odvezena u pulsku bolnicu na dalju medicinsku obradu, dok je deci i 18-godinjaku nadležni centar za socijalnu negu osigurao adekvatan smeštaj, stoji u saopštenju.

Hrvatski i slovenački policajci nastavili su tokom noći, zajedno sa vatrogascima iz JVP Umag, DVD Buje, JVP Koper i JVP Piran, da tragaju za detetom koje je nastalo, ali potraga je zasad bila neuspešna. Mere traganja nastavljaju se i tokom današnjeg dana, objavila je policija.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading