SNEŽNE OLUJE U PUSTINJI SAUDIJSKE ARABIJE Kamera zabeležila neverovatan prizor - kamile idu kroz smetove, Arapi tope sneg za kafu (VIDEO)
Youtube Printscreen/FA Weather

U skorije vreme, međutim, taj pesak je prekriven snegom. Nekoliko nedavnih snežnih oluja i oluja sa gradom u regionu transformisale su pejzaže ui oko Saudijske Arabije, izazivajući uzbuđenje među lokalnim stanovništvom i izazivajući senzaciju na društvenim mrežama.

Ranije ovog meseca, saudijski fotograf Osama Al-Habri snimio je vazdušne snimke pokrajine Badr, jugozapadno od islamskog hodočasničkog grada Medine, obučen u belo dok su se meštani okupili da uživaju u neobičnom prizoru.

Al-Harbi je rekao za "Si-En-En" da je zimsko vreme takvog intenziteta u oblasti pustinje Badr retka pojava koja se nije dešavala godinama. On je to opisao kao "istorijsku oluju".

Saudijski fotograf, koji je dokumentovao prizore 11. januara, rekao je da sajt vrvi od posetilaca, od kojih su mnogi putovali kilometrima da bi videli zaleđeni pejzaž. Saudijci su topili sneg za kafu u Džabal al-Lavzu kod Tabuka.

U vreme Al-Harbijeve posete, Nacionalni centar za meteorologiju Saudijske Arabije prognozirao je umerenu do jaku kišu u regionu Medine, uz vetar, slabu vidljivost i grad, navodi Saudijska novinska agencija.

Zimski uslovi ponovo su se pojavili i ove nedelje, kada je sneg pao na severozapadu Saudijske Arabije, prekrivši grad Tabuk, blizu granice sa Jordanom, i obližnje planine 16. februara, navodi Rojters.

Pogledajte snimak:

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading