HITNO SE OGLASIO BORIS DŽONSON Poruka Britanca Putinu je iznenadila celu planetu
EPA/VICKIE FLORES

Govoreći pred poslanicima u parlamentu Džonson je ocenio da je priznavanje separatističkih regiona Ukrajine "deo plana Vladimira Putina i izgovor za invaziju" na ostatak Ukrajine.

"Sada se moramo pripremiti za sledeće faze Putinovog plana", rekao je Džonson i poručio da očekuje opštu ofanzivu od skoro 200.000 vojnika, prenosi BBC.

Predsednik Rusije traži da armija deluje i van granica - Alo.rs

Britanski premijer je ocenio da je predsednik Putin priznavanjem dva regiona u istočnoj Ukrajini pod kontrolom pobunjenika "flagrantno prekršio" sporazume iz Minska. "Putinov zapaljivi govor negirao je da Ukrajina ima bilo kakvu tradiciju prave državnosti, a on je izrekao i brojne druge lažne optužbe", rekao je Džonson.

U međuvremenu, Velika Britanija je pozvala ruskog ambasadora u Londonu Andreja Kelina na razgovore pošto je Kremlj naredio ruskim trupama da uđu u Donbas, potvrdio je ranije danas portparol britanskog premijera obraćajući se novinarima. Ambasador Kelin je pozvan na razgovore u Forin Ofis nakon što je premijer Boris Džonson najavio da će London odmah uvesti oštre sankcije Rusiji. Džonson je, međutim, dodao da će Velika Britanija nastojati da se do poslednjeg trenutka traga za diplomatskim rešenjem.

Jakov Kedmi: Kosovskim banditima ste dali lažnu državu, a napadate Rusiju - Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Rada

22.02.2022 18:49

Ovi jaki bas hoce da bude rata. Dugo im bilo da cekaju 40 , 60 , 80 godina . Malo bi opet da se igraju , prazni im sefovi . Ma bre , oduvace vas uragani , Bog vidi a vi ne verujete . Cccccccc .

Posmatrac

22.02.2022 19:52

Cuti Dzonsone. Ako je neko lazov to si ti. Kolonizatoru pripazi se da ne ostanes i bez Engleske, jednostavno vas potope. Miruj, dosta si zla naneo svetu, ako budes cackao mogu gresi doci na naplatu.

Marko

22.02.2022 20:02

Naj Podlija zemlja ENGLESKA .BOG CE IM SE OSVETITI .NAJ VECE ZLO NA PLANETI .

Sumadinac

22.02.2022 21:11

Nece Rusija da osvaja ili napadne Ukrajinu.Jedino ako Ukrajina ne napadne ruske snage.A ovaj otpad od aglosaksonca Dzonson je otisao u aut.Sto mu malo ne osmude ovu finu frizuricu poput plasta sena.

KOLONIJALISTI

19.04.2022 18:31

Dzonsone pola sveta ste opljackali, miliona ljudi ste pobili, vi ste zemlja koja nema pravo nikoga da proziva jer su vam ruke krvave do ramena. Treba Putin da podigne .more i da odete u istorinu kao Rimsko carstvo.