VELIKI ZAOKRET RUSIJE! Putin potvrdio - uskoro u ratnoj zoni!
Tanjug/Ap

"Dobro su nam poznate sve informacije o snagama NATO i sredstvima koja primenjuju", rekao je Putin, dodajući da nNaoružanje NATO mora da bude analizirano i to treba da bude iskorišćeno za jačanje Oružanih snaga Rusije, kao i veliko iskustvo koje su stekle jedinice.

Putin je rekao da će Rusija nastaviti da jača svoj vojni potencijal, a u zemlji će, uključujući nove teritorije, kako kaže, biti osigurana bezbedan život građana.

"Ruski vojnici koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini ispunjavaju svoj dug odvažno i čvrsto. Oni se bore kao heroji prethodnih ratova, uključujući Drugi svetski rat", poručio je ruski predsednik.

"Protiv Rusije se aktivno primenjuje vojni potencijal i mogućnosti država NATO", rekao je ruski predsednik. Zatim je rekao da će u januaru na borbeno dežurstvo biti stavljen brod "Admiral Gorškov" sa najmodernijim "Cirkonima". U najskorije vreme rakete "Sarmat" stupiće na borbeno dežurstvo, poručio je Putin, rekavši i da će Rusija unapređivati nuklearnu trijadu i održavati borbenu gotovost. "To je glavna garancija suvereniteta Rusije", istakao je Putin.

Predsednik Rusije naglasio je da ciljevi specijalne vojne operacije u Ukrajini treba da budu jasno definisani i da budu postignuti u najkraćem mogućem roku.

"Znanje koje stičemo bi trebalo da se širi brzo i efikasno. Informacija koju dronovi i letelice pokupe mora da dođe do svakog pojedinca na frontu", precizirao je Putin. Obezbedićemo sve što je potrebno ruskoj vojsci.Predsednik je ukazao da se mora obratiti pažnja na vojnu opremu, hranu i sve ostalo što je potrebno vojnicima. "Moramo obezbediti najsavremeniju opremu našim vojnicima. Oprema mora biti ne samo nova, već i pouzdana", naglasio je Putin.

"Nemamo nikakvih ograničenja kada pričamo o finansiranju vojske. Rusija obezbeđuje sve što je potrebno armiji".

Osim Putina, obratio se i Šojgu

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je da su trenutno prioriteti Rusije obnova i izgradnja javnih objekata i medicinskih centara. "Polako dolazi miran život u naše nove regione", ocenio je on i dodao da je u Marijupolju već obnovljeno šest stambenih objekata, a biće ih još jer se uveliko radi na rekonstrukciji infrastrukture grada.

Šojgu je takođe rekao i da je Rusija otvorena za konstruktivne mirovne pregovore za rešavanje sukoba u Ukrajini."Mi preduzimamo akcije da spasimo stanovništvo od genocida i terora. Rusija je uvek otvorena za konstruktivne mirovne pregovore", rekao je on.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska zabeležila je velike gubitke od početka specijalne vojne operacije. "Čak 97 milijardi dolara potrošeno je za pomoć Ukrajini. Ne zna se u čijim će se rukama sutradan naći strano oružje", upozorio je ministar odbrane Rusije.

"Ukrajinska vojska pribegava nezakonitim radnjama kao što su teroristički akti. Na zapadu se trude da ovo ne vide, kao što su izabrali da ne obrate pažnju na najveću elektranu u Evropi, u Zaporožju", rekao je Šojgu.

On je dodao da jedan od najvećih saveznika Kijeva - SAD žele da zadrže dominatnu poziciju u svetu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading