PUTIN POSLAO ČELIČNU ZVER U RAT! Ako dođe do najgoreg ovo je poslednja odbrana Rusije!
Foto: Tanjug/Tanjug

Putin je na ceremoniji izjavio da će Rusija nastaviti da razvija borbeni potencijal vojske, a takođe je zahvalio stručnjacima odbrambene industrije koja je počela serijsku proizvodnju "Cirkona".

"Želeo bih da istaknem da ćemo nastaviti da razvijamo borbeni potencijal oružanih snaga, proizvoditi perspektivne modele naoružanja i tehnike koji će čuvati bezbednost Rusije narednih decenija", istakao je ruski lider.

"Danas imamo važan, ako ne i značajan, događaj: fregata ‘Admiral Gorškov’ kreće u daleki morski pohod. Tu nema ničeg neobičnog: to je uobičajena stvar, ali ovaj put je brod opremljen najnovijim hipersoničnim raketnim sistemom ‘cirkon’, koji nema analoga, to je hipersonični sistem pomorskog baziranja, kao i drugim oružjem najnovije generacije", rekao je Putin tokom ceremonije.

"Ono (oružje) nema analoga ni u jednoj zemlji na svetu. Uveren sam da će tako moćno oružje pouzdano štititi zemlju od potencijalnih spoljnih pretnji i pomoći u obezbeđivanju nacionalnih interesa naše zemlje", rekao je Putin.

"Cirkon" je prva hipersonična krstareća raketa na svetu sposobna za kontinuirani aerodinamični let sa manevrisanjem u gustim slojevima atmosfere uz pomoć sopstvenog potiska motora tokom čitave rute. Ona može podjednako efikasno da pogađa ciljeve na kopnu i na vodi. Rakete "Cirkon" mogu da dostignu brzinu do devet maha (preko 10.000 kilometara na sat), a njihov domet je preko 1.000 kilometara. Planirano je da ovim raketama budu naoružane podmornice i brodovi.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
alex

04.01.2023 18:42

dosadasnji agresivni ratovi protivu ruske imperije su do sada uvek,zbog nespremnosti neagresivne ruske drzave,bili vrlo kritucno opasni za rusijukoja je ipak,do sada uspela da se sa sigurnoscu odbrani.danas,verovatno rusija ima potencijalnu udarnu snagu u zauzimanju povratka otete ruske teritorije "ukrajine".takodje sadasnji udar na ruski savez je od svih dosadasnjih najjaci sto mora biti svima jasno,jer se nalazimo na prekretnici atomskog unistenja.