ŠOK! NOĆNA MORA VAŠINGTONA SE OSTVARILA "Neprijatelj broj 1" pronašao ogromno blago
Foto: EPA/EPA/JIM LO SCALZO

Prema saopštenju kompanije u sredu, naftno polje Bozhong 26-6 leži na jugu Bohajskog mora. Bušotina je izbušena do dubine od 4.480 metara, gde je pronađeno ukupno 321,3 metara naftnih isplativih zona. Bušotina je testirana da proizvodi u proseku oko 2.040 barela sirove nafte i 11,45 miliona kubnih stopa prirodnog gasa dnevno, navodi se u izveštaju.

„Naftno polje Bozhong 26-6 je treće otkriće naftnog polja sa [sto miliona tona] rezervi u [južnom] Bohajskom moru nakon Kenli 6-1 i Kenli 10-2“, izjavio je zamenik glavnog inženjera istraživanja CNOOC-a, Ksu Changgui.

Izvršni direktor kompanije, Džou Sinhuai, dodao je da će CNOOC „nastaviti da traži srednja do velika polja nafte i gasa“.

Prema stručnjacima iz industrije, otkrića prirodnog gasa i nafte u Bohajskom moru će povećati godišnju proizvodnju CNOOC-a na preko 80 miliona tona ekvivalenta nafte do 2025.

SRUŠENI SNOVI MOSKVE Nemačka našla zamenu za ruski gas

CNOOC je treća po veličini kineska nacionalna naftna kompanija posle CNPC i Sinopec. Osnovana 1982. godine sa sedištem u Pekingu, CNOOC se bavi proizvodnjom i preradom nafte i prirodnog gasa iz kineskih ofšor zona.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading