TRAŽI SE ZAMENA ZA PUTINA? Ukrajinski obaveštajac: "Postaje sve toksičniji"
AP Sergei Bobylev

Putin je pokrenuo invaziju u februaru prošle godine sa ciljem brze pobede, pod pretpostavkom da Ukrajina ima mnogo slabiju vojsku.

Međutim, ukrajinska odbrana se pokazala jačom nego što se očekivalo i, podržana vojnom pomoći Zapada, zaustavila je rusko vojno napredovanje. Iako je Putin zadržao podršku građana i najbližih saradnika, u nekoliko navrata je bilo kritika na način na koji se vodi rat u Ukrajini, piše "Njuzvik".

"Potraga za naslednikom je već u toku"

Jusov smatra da Кremlj trenutno traži Putinovog naslednika dok se „krug oko Putina sužava“. On tvrdi da Putin postaje „sve toksičniji“, čak i unutar granica Rusije.

- Unutar Кremlja sve je više nezadovoljstva onim što se dešava. Perspektiva, konkretno geopolitička katastrofa Putinovog režima, sve je mračnija. Dakle, potraga za Putinovim naslednikom je već u toku - rekao je on i dodao da Putin više nije uključen u izbor njegovog eventualnog naslednika.

Rusija nije komentarisala ove spekulacije

Jusov nije imenovao nijednog potencijalnog kandidata da nasledi Putina.

Njegove izjave je na Tviteru preneo Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Ukrajine.

Rusija nije javno komentarisala spekulacije o potrazi za Putinovom zamenom, a ostaje nejasno da li bi Putinova zamena uopšte imala kapacitet da reši probleme unutar ruske vojske. Neki kritičari su zamerili Putinu što je invaziju klasifikovao kao „specijalnu vojnu operaciju“, a ne kao „rat“, čime je ograničio sposobnost vojske da pokrene potpunu mobilizaciju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading