CENZURA POVODOM KRUNISANJA KRALJA ČARLSA? Isplivali detalji prenosa ceremonije
Foto: EPA/EPA

Bakingemska palata je poručila da se određeni materijali, koje joj je BBC poslao, ne mogu koristiti tokom pokrivanja ceremonije krunisanja, navodi list.
Kako se dodaje, pregovori o uslovima izveštavanja Bi-bi-Sija o krunisanju još uvek su u toku.

Izveštavanje o krunisanju nadgleda Kler Poplvel, koju je kralj ranije ove godine proglasio za komandanta Kraljevskog viktorijanskog reda u znak priznanja za njen rad na javnom servisu.

Članstvo u Kraljevskom viktorijanskom redu daje se onima koji su služili monarhu, napominje "Gardijan" i navodi da dobitnike bira lično suveren.
Ovo nije prvi put da je BBC dozvolio palati da ima kontrolu nad snimcima kraljevske porodice, pošto je, prema saznajima Gardijana, palata stavila veto na određene snimke sa komemoracije kraljice Elizabete II, zabranivši njihovu upotrebu u izveštajima televizije i snimcima na društvenim mrežama.

Britanska Nacionalna unija novinara (NUJ) saopštila je ove nedelje da je zabrinuta zbog veta palate na snimke kraljevske porodice.

Kako se ističe, iz NUJ su zabrinuti zbog bilo kakve vrste cenzure u prenošenju javnog događaja koji plaćaju građani Velike Britanije.

Iz Bi-bi-sija su odgovorili da su usredsređeni na pružanje profesionalnog izveštavanja i da nije ugrožena uređivačka nezavisnost televizije.

"Ne priznajemo nijednu karakterizaciju kojom se sugeriše da smo ugrozili naš urednički integritet", naveli su iz Bi-bi-sija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading