DA LI JE PUTIN RATNI ZLOČINAC? Trampov odgovor zaprepastio sve (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

Tramp se na CNN-u pojavio prvi put od 2016. godine i to tokom razgovora sa biračima koji je CNN organizovao u sredu uveče. Tramp je odbio da odgovori da li želi da Ukrajina pobedi u ratu protiv Rusije, kao ni da li je "ruski predsednik Vladimir Putin ratni zločinac" u kontekstu ruskog rata u Ukrajini.

Kada ga je novinarka pod drugi put upitala da li želi da Ukrajina pobedi, Tramp nije odgovorio direktno, već je rekao da želi da "svi prestanu da umiru".

- Rusi i Ukrajinci, želim da prestanu da umiru. I to ću učiniti za 24 sata... Reći ću ovo: želim da Europa uloži više novca - istakao je. 

Na pitanje da li je "Putin ratni zločinac"  izjavio je da je "to nešto o čemu bi trebalo da se razgovara kasnije". Ipak, priznao je kako misli da je "Putin pogrešio".

- Ako kažete da je on ratni zločinac, biće puno teže sklopiti dogovor da se ova stvar zaustavi. Ako će on biti ratni zločinac, ljudi će ga zgrabiti i pogubiti, on će se boriti puno žešće nego što se bori pod drugim okolnostima. To je nešto o čemu ćemo raspravljati kasnije - najavio je i pojasnio svoj stav:

- Njegova greška je bila ulazak. Nikada ne bi ušao da sam ja bio predsednik - nastavio je Tramp, misleći na ruski napad na Ukrajinu.

On takođe nije dao jasan odgovor na pitanje želi li da Rusija ili Ukrajina dobiju rat.

- Ne razmišljam u smislu pobede i poraza. Mislim u smislu da se to sredi kako bismo prestali da ubijamo sve te ljude - rekao je.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading